Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kterou WIFI kartu a AP?

Chci Wifi kartu do stolního počítače. Základní desku mám Gigabyte GA-EP35-DS3-Intel P35. Mám tyto dva kandidáty, jen nevim který zvolit, v čem se asi tak liší.. Používám Visty x64.

1. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=6562 3

2. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=6173 9#techparams

A druhý dotaz se týká AP, konkrétně tento http://www.ap-shop.cz/default-nav-det-m1-1-m2-1-m3 -0-id-71-p-APPro-menu-2.htm Připadá mi že má tolik funkcí že ani nevím co to vše znamená. Líbí se mi na něj, že má přídavný chladič, protože AP budu mít na půdě, a třeba v létě je tam pekně parno a chlazení by bylo dobrý. A pak napájení přes UTP kabel. AP budu využívat v modu klient a NAT, někdy zkusím i jiné režimy jako AP a tak.

Tak jestli by mi někdo poradil něco k těm Wifi kartám a k tomu AP jestli není třeba lepší koupit Ovise AP 5460 nebo kolegu 5470 ten s tim PoE. Děkuji moc

Předmět Autor Datum
Niekde je chybka v úvahe. Chceš Wifi PCI kartu do PC, to značí PC bude klientom. Klient sa musí prip…
Joseph 01.12.2009 23:40
Joseph
obě wifi pci karty 108mbit - asi tak: tyto rychlé režimy asi fungují. potřebuješ pro to protikus od…
lední brtník 02.12.2009 00:01
lední brtník
jo jedná se o wifi PCI kartu, jakou tedy wifi kartu 802.11n ? Chci kartu PCI chipset Atheros antena…
ppp 02.12.2009 04:48
ppp
ap na chalupu, a zabývat se u něj řízením trafficu? chtěl jsem tu dát odkaz na cenově jednodušší str…
lední brtník 02.12.2009 06:50
lední brtník
jo jo, chipset kvůli podpoře airodump-ng u nepřenosného stolního PC. Asi chápeš dobře jaký to má smy…
ppp 02.12.2009 07:12
ppp
Jsem ještě přemýšlel co třeba toto AP www.i4wifi.cz S tou wifi kartou teda nevím jakou vybrat
ppp 02.12.2009 08:30
ppp
Chci kartu PCI chipset Atheros antena RP-SMA S tou wifi kartou teda nevím jakou vybrat Chceš wifi,…
Joseph 02.12.2009 09:07
Joseph
chci ji proto, že třeba někdy pojedu za tátou na chalupu a přivezu si k němu stolní PC a bezdrátem n…
ppp 02.12.2009 09:19
ppp
Mam pocit, ze ta asi sklamem. Je sice pravda, ze uz som sa dlhsie nedival na vyvoj, ale balicek airc… poslední
fleg 02.12.2009 10:31
fleg
Poviem to takto: v určitej cenovej hladine je temer jedno čo kúpiš. Naposledy som istú značku nekúpi…
Joseph 02.12.2009 09:49
Joseph

Niekde je chybka v úvahe.
Chceš Wifi PCI kartu do PC, to značí PC bude klientom. Klient sa musí pripojiť k AP, to má byť na půde. No píšeš že AP /myslíš tým pravdepodobne to APPro 2405 / má byť v režime klient, to značí, má realizovať pripojenie na bod miestneho poskytovateľa.
A tu je tá chybka, chýba ti spojenie tvoja Wifi karta v PC a tvoj klient /APPro 2405/.
Chýba ti ešte jedno AP.
Samozrejme, všimol som že APPro 2405 vie režim WISP, no to nepomôže pre smerovú anténu ktorú určite budeš musieť použiť k pripojeniu na svojho poskytovateľa.

Ešte jedna okolnosť, AP ktoré má pokrývať priestor sa doporučuje umiestnovať, kôli vyžarovacíemu uhlu anténky /tyčky / ktorý je cca 130 st do rovnakej výšky ako sú zariadenia ktoré signál budú prímať. AP može byť na půde no musí sa skloniť anténa a pokrýva potom menší priestor. Ak o tom vieš tak v poriadku.

obě wifi pci karty 108mbit - asi tak: tyto rychlé režimy asi fungují. potřebuješ pro to protikus od stejné firmy, se kterým se snad dokáží domluvit na stejném režimu.
rozumnější je rovnou použít dnešní 802.11n prvky - za cenu mnohem většího zarušení pásma.

pokud chceš wifi kartu koupit u czc, prož vybíráš router u jiného dodavatele? děláš u pošty a máte celá rodina poštovné zdarma?

jejich krám je zajímavý tím že má nějaký Traffic Manager, může se hodit u věčných stahovačů.
je dražší nejspíš i proto, že umí wisp client - ostatně když ho cpeš na půdu, přijímáš internet přes wifi. pro šíření signálu přes patro k pc pak chceš použít degenerující wds režim? přeju hodně zábavy.

wds a vůbec:

AP budu využívat v modu klient a NAT, někdy zkusím i jiné režimy jako AP a tak

tušíš vůbec co to znamená? víš jak vlastně přijímáš net? máš od providera více ip adres že hodláš měnit režimy? chceš svoji domácí síť vytáhnout až ven k providerovi?

jedna technická: chlazení jde vylepšit zvětšením větracích děr, a umístěním nasvislo, ať skrz ten krám proudí vzduch.

jo jedná se o wifi PCI kartu, jakou tedy wifi kartu 802.11n ?

Chci kartu PCI
chipset Atheros
antena RP-SMA
Windows podpora airodump-ng
Linux podpora ano

Jinak tu kartu kupuju do svého PC, AP vybírám na chalupu, to nebude pracovat s mojim počítečem ani kartou. Takže to AP je jen jako samostatný druhý dotaz. Zapomněl jsem to dodat. No to AP budu využívat jako klienta, spojení UTP kabelem zatím k jednomu PC, později i k více počítačům. A vyzkoušel bych ho i u mě doma v jiných režimech.. A chtěl jsem právě k tomuto vědět http://www.ap-shop.cz/default-nav-det-m1-1-m2-1-m3 -0-id-71-p-APPro-menu-2.htm , jestli by mělo cenu do něho jít. Díky za rady.

ap na chalupu, a zabývat se u něj řízením trafficu?
chtěl jsem tu dát odkaz na cenově jednodušší strojek, ale vyhledávání na czc je neuvěřitelně debilní, výhradně pro uživatele editoru vi. (nakonec ho v nabídce nemají)

ještě k těm pci kartám: vyžaduješ ten chipset kvůli podpoře airodump-ng - u nepřenosného pc? jistě to má nějaký skrytý smysl, ale jsem nevyspaný a řešit ho nebudu.

Chci kartu PCI
chipset Atheros
antena RP-SMA

S tou wifi kartou teda nevím jakou vybrat

Chceš wifi, teda bezdrát, a zároveň karta s konektorom na pripojenie anteny, teda drát ... Osobne som presvedčený že najlepšia karta wifi do stolneho pc je LAN kabel. Keď je nutné sa pripojať na WIFI... tak do nejakej krabičky co ma port RJ45 a umiestnim tu krabicu tam kde je dobry signal a nie pod stolom, okolo sedem iných kabelov a rušenie.
Cena krabičky je rovnaka ako cena karty, krabice mi nezaťažuje system. Ak dobre vyberiem je univerzalnejšia na použite.

zaver ? žiadnu kartu wifi do PCI slotu.

chci ji proto, že třeba někdy pojedu za tátou na chalupu a přivezu si k němu stolní PC a bezdrátem na wifinu se k němu připojím. I když je pravda, že toto by šlo vyřešit i wifi USB klientem. A pak jsem chtěl trochu proskenovat okolí a trošku si pohrát co ta karta umí. Proto chci chipset Atheros s podporou airodump-ng. A co říkáš na toto AP: www.i4wifi.cz

Mam pocit, ze ta asi sklamem. Je sice pravda, ze uz som sa dlhsie nedival na vyvoj, ale balicek aircracku, ktory bol portovany na win platformu neobsahoval podporu aktivnej injektaze, takze vedel len pasivne nacuvat, takze pokial sa mienis hrat na hackera na svojej Viste asi nepochodis.
Riesenim by bola akakolvek linux distribucia, kde je aktivna injektaz priamo podporovana.
Ale mozno to tam uz pridali ktovie;o)?

Poviem to takto: v určitej cenovej hladine je temer jedno čo kúpiš. Naposledy som istú značku nekúpil pre zápach, plast páchol jedovatým čínskym smradom. Naozaj len preto, nebudil dôveru. Kúpil som Edimax, bol druhý najlacnejší, vyzeral nenápadne, mal tenky napajač ako majú mobily, nie tú veľkú 0,3 kg kocku. Nikdy som nezaregistroval výrazne sťažnosti na túto značku, okrem tej že sa tam problémovo nahráva alternatívny firmware, čo je mi fuk. Bol nastavený za cca pol hodiny, bez najmenšieho zádrhelu a to som jeho menu videl prvý krát. Do manualu som pozrel iba preto aby som zistil akú má default IP adresu.

Nedám ti žiadne doporučenie to alebo tamto.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru