Avatar uživatele
ShadyPony

Kterou vysokou školu studovat, pokud chci být sestra na psychiatrii?

Kromě medicíny a všeobecné sestry. Předem děkuji za odpověď

Co studovat za vysokou školu, pokud chci být sestra na psychiatrii?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2244 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Pro výkon sestry je třeba vystudovat zdravotnický obor. a pak si doplnit spoecializační studium.

"Cílem specializačního vzdělávání v oboru Ošetřovatelská péče v psychiatrii je získání specializované způsobilosti s označením odbornosti Sestra pro péči v psychiatrii osvojením si potřebných teoretických znalostí, praktických dovedností, návyků týmové spolupráce i schopnosti samostatného rozhodování pro činnosti stanovené platnou legislativou.

Podmínkou pro zařazení do specializačního vzdělávání v oboru „Ošetřovatelská péče v psychiatrii“ je získání odborné způsobilosti k výkonu povolání všeobecné sestry dle zákona č. 96/2004 Sb., zákon o nelékařských zdravotnických povolání, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 96/2004 Sb“)."
 http://www.zdrav­skolhb.cz/infor­mace-o-specializacnim-studiu/

SPECIALIZAČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V OBORU OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE V PSYCHIATRII

http://www.zdrav­skolhb.cz/infor­mace-o-specializacnim-studiu/

Systém vzdělání sester – Informace akltualilzovaná 27. 6. 2016

http://www.ose­trovatelstvi.in­fo/co-znamena-system-41/

"Diplomovaná všeobecná sestra
Připravuje pro výkon zdravotnického povolání bez odborného dohledu a pro činnosti v oblasti péče o zdraví, prevence a péče o nemocné v různých klinických oborech. Student se naučí organizovat, řídit a poskytovat komplexní ošetřovatelskou péči jedincům, rodinám nebo skupinám klientů/pacientů (podpůrnou, preventivní, diagnostickou, léčebnou, rehabilitační, neodkladnou a dispenzární), podílet se na ochraně veřejného zdraví, rozpoznat somatické a psychosociální potřeby klienta, zajistit všestrannou péči o klienta/pacienta metodou ošetřovatelského procesu.

Studium poskytuje vzdělání v multidiscipli­nárních oborech, v oblasti psychologie, managementu, pedagogiky, sociologie. Předměty: anatomie, fyziologie, patologie, mikrobiologie, ošetřovatelství, pediatrie, gynekologie a porodnictví, neurologie, psychiatrie, sociální disciplíny (psychologie, komunikace, sociologie)." atd.

http://www.in­foabsolvent.cz/O­bory/KartaObo­ru/5341N11

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?quentos Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Justyna

Rozhodně musíš vystudovat obor Zdravotní sestra – bývají na lékařských fakultách. Pak už jen záleží na tom, jak velké chceš mít „pravomoci“. Můžeš pokračovat dál na magisterském oboru a být instrumentářka na operačních sálech, nebo se spokojíš s bakalářem. Tady ale počítej, že už z Tebe nic víc než „obyčejná“ sestra nebude. Vzhledem k tomu, že chceš být sestrou na psychiatrii, rozhodně bych Ti doporučovala i magisterské studium orientované na psychologii, psychiatrii. Choď na praxe na kliniky poruch příjmu potravy, na všeobecné psychiatrické kliniky a uč se.

Co se týče jiných alternativ jako voška, zdrávka a podobně, doporučuji Ti na ně nechodit. Budeš celý život umývat mísy a k pacientovi Tě nikdo nikdy nepustí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek