Avatar uživatele
Kepler

Kterou z lepších druhů rýže byste doporučili?

Dosud jsem kupoval pouze základní druh kulatozrnné rýže, dlouhozrnná mi nějak nejede. Nevím proč, ale třeba v Kaufu mají jen jeden nevalný druh, nějak se z trhu vytrácí. Naopak vidím různé dražší: jasmínová, basmati a pár dalších. Jsou sice taky dlouhozrnné. ale snad stojí za to. Kterou byste doporučili a proč?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, marci1 před 2411 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Záleží na chuti. Kulatozrnou používám na nákyp, lepí se, takže u tohoto pokrmu vyhovuje.

Jinak pravidelně kupuji rýži Parboiled, která je zdravější, nerozvařuje se a chutná mně. Někdy koupím i Natural.

Můžete se o ní přečist víc
http://www.la­gris.cz/produk­ty/ryze/parbo­iled/parboiled

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
RyuzakiKate

Natural víc zasytí a je nepochybně zdravá, ale je dražší. Pak mám ráda jasmínovou, protože se hezky matlá. Občas udělám sushi a tam se používá matlavá kulatozrnná smíchaná s rýžovým octem a to chutná moc dobře. Nejkvalitnější je prý basmati, ta je používaná zase v indické kuchyni. Naopak fakt nemusim tu sypkou, která furt padá z vidličky. Pak odmítám pytlíkovou, protože to je zase kus zbytečnýho plastu navíc.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… jestli tě to zajímá, tak si počti:


… ale muj názor je, že nazáleží na rejži, ale na způsobu přípravy a kuchařce, protože ze sebelepší rejže dokáží leckde udělat čínskou pomstu …

Upravil/a: Mc Merkurion

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Kupuji Basmati, někdy jasmínovou (ta snižuje cholesterol), ale je trochu lepkavější. Jinak rýži miluji, je lehce stravitelná. Dělávám ji na cibuli, přidám sladkou papriku. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
yuko

Kupuji ryzi Uncle Ben´ s fullkornsris – PŘÍRODNÍ RÝŽE VE VARNÝCH SÁČCÍCH 500G – jsou tam 4 sacky po 125 g, vari se 10 minut a jasminovou ryzi COOP.

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

RouzakiKate: natural je ta s těma slupkama? Brrr… zdravější možná je, ale pro mně by asi nebyla moc jedlá. Jinak sdílím tvůj vkus i vkus většiny asiatů: rýže se musí trochu lepit (jinak by se ani nedala jíst hůlkama). Právě ale nevím, jak je na tom ta basmati.

před 2411 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
RyuzakiKate

Se slupkami je ještě ta hnědá dlouhozrnná indiánská a ta se prodává společně namixovaná s tou bílou a to je taky dobrý. Možná i samostatně. Viděla jsem i červenou rýži.
A půjdu si asi nějakou uvařit a dám si do toho vajíčko na měkko :)
A mimochodem děkuji za poslední udělený palec, který mi chyběl do kategorie stříbrné :D

před 2411 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Blahopřeji! Pamatuju si tě už dlouho, ale moc často sem nechodíš, že?

před 2411 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
RyuzakiKate

Děkuju :) jsem tu už dlouho, chodím sem pravidelně, ale neodpovídám na všechno a za každou cenu, tak proto mi to tak trvá.

před 2411 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Mc Merkurion: testy mě celkem nezajímají, ale ta stránka co mě zajímá se bohužel nedá otevřít. Součástí té adresy určitě není ta závorka. Buď ji nepoužívej, nebo po závorce dej mezeru. Mohl bys znova?

před 2411 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… mezeru dávám, asi mi to ulítlo při odesílání, je to opraveno …

před 2411 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Zase vedle, jak jsem psal, zajímá mě ten poslední odkaz „jakou rýži koupit“. Jestli budeš tak hodný, zkus to ještě jednou do diskuze. Dík.

před 2411 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… no jo, jenže já zkusil po sobě první,a tam byl error, tak jsem to dál už nezkoušel, sorry, tak tady je: http://www.vim­cojim.cz/maga­zin/clanky/o-vyzive/Manual:-Jakou-ryzi-koupit__s10010x­8207.html

před 2411 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Ještě jednou dík, je to pro mně užitečné!

před 2411 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… rádo se stalo …

před 2411 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Jo, to s tou přípravou máš pravdu, pro mně to sice není problém, ale musí se to umět. Přesto jsem si práci usnadnil a používám rýžovar, s ním to zvládne i naprostý kuchařský diletant.

před 2411 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… jo, rýžovar je dobrej, ale kvalitu rejže zvedne hlavně to, k čemu je podávána …

před 2411 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Jo, nějaká ta kachna, nebo husa to vždycky vylepší 🙂

před 2411 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

BARBARE! … kachnu s rejží!? … to spíš tak ledvinky, či jatýrka, žebírko …

před 2411 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek