Avatar uživatele
Dragonslayer

Bylo vypuknutí studené války nevyhnutelné? A proč?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dudu, mosoj, Kepler před 2952 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Po druhé světové válce si Sověti udělali z jimi osvobozených států satelity a exportovali tam své komunistické ideje. Vznikly dva vojenské pakty – NATO a Varšavská smlouva, které byly postavené na zcela protichůdných a nesmiřitelných názorech. Navzájem se podezřívali a obviňovali, což vedlo k závodům ve zbrojení. To je celé. Naštěstí zvítězil zdravý rozum, skoro všechny komunistické diktatury padly a pokud ještě zdravý rozum neumřel, budeme všichni žít šťastně až do smrti.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Boj medzi ideologiami kapitalizmu a komunizmu prebiehal od ich samotného vzniku. V období 2.svetovej vojny sa hlavní predstavitelia kapitalizmu (USA,VB) a komunizmu (SSSR) dočasne spojili proti rozpínavosti ďalšieho politickoekono­mického smeru fašizmu. Ale ani v tejto vojnovej dobe, neprestali skryto bojovať aj proti sebe. Po skončení vojny a porážke fašizmu, vojna ideológií pokračovala ďalej skrytou i otvorenou zbraňou – slovom a dýkou. (chladnou zbraňou) a na otvorený boj sa využívali a zneužívajú dodnes ekonomické a náboženské stymuly (kde v radoch bojujúcich strán spoznávame tváre predstaviteľov oboch hlavných svetových rivalov)
Len strach zo zničenia ľudstva modernou technikou zabránil otvorenej vojne

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kryšpín

Já věřím američanům, je možno na EU server se dočíst jak se amíci již 200 let vehementně snaží udělat pořádek, včetně likvidace komunismu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Nebylo, ale USA jsou USA.
Je třeba podotknout, že nejdříve vzniklo NATO a teprve jako reakce na tuto skutečnost Varšavský pakt. V té době byly ještě SEATO a CENTO.
Takže ve válkách mají vždy předstih USA a jeho následovníci. Nakonec dnes je to stejné, ba horší. USA nepřestane dokud ten náš svět nezničí.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek