Avatar uživatele
Zvědavý

Která média nazývají věci pravými jmény?

Kde Vy hledáte informace? ? Které weby jsou skutecne objektivní ? Myslím inf z ceska i ze sveta. Kde mám hledat dravdive inf. ? Díky

Není možné abyste byli konkrétnější že ? Nebo napsali které média používáte vy co ?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2728 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Ty neúspěšné.

edit: Je to možné.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Psychotic

Absolutně žádná.

Každé médium je provozováno lidmi, takže každé médium automaticky vše infikuje předsudky, názory a interpretacemi těch lidí. A i kdyby žurnalisté v těch médiích byli absolutně nestranní roboti, ta média někdo vlastní a ten někdo má své zájmy, které jeho médium bude prosazovat. A i kdyby se nám nějak zázračně podařilo odstranit i tenhle faktor, přichází na řadu to, co říká fgh:

Absolutně objektivní médium by nejspíš nikdo nesledoval. Realita není zábavná, realita není jednoduchá, realita se nepodřizuje tomu, jak bychom ji chtěli mít. A řekl bych, že je celkem zjevné, že mají-li si vybrat mezi tím, co je pravda a tím, co jim říká, co chtějí slyšet, každý si vybere to druhé. I ten nejchytřejší, nejférovější a nejzvědavější člověk na planetě.

Každý, kdo trpí představou, že našel médium, které „nazývá věci pravými jmény“, je naivní chudák.

Hodně štěstí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
patmull

ac24,echo24,p­enize.cz,hlida­cipes.org (i když to pospední není klasické zpravodajství). Komentáře a glosy jsou dobré v Rexlexu (Pečinka nebo Doležal se s ničím nemažou a píšou to velmi osobitě, má to ale hlavu a patu). Zajímavé názory (i když s nimi často nesouhlasím) má někdy např. Klaus ml. na Novinkách atd. Jinak to ale (kupodivu, když je vpodstatě vlastní Babiš) nebude zase tak horké i se známými weby jako iDnes nebo Lidovky apod. Dost důležité je, aby pod článkem byla diskuze. Hlavně na iDnes píší do diskuzí vesměs rozumní lidé a jakmile se zde ocitne nějaký „podezřelý“ článek, diskutující si toho všimnou.

Je důležité sledovat více různých webů, včetně těch nezávislých, číst názory expertů nebo lidí, kteří dokážou trefně vystihnout situaci a myslím, že je člověk dostatečně informován. Lidé si rádi připadají chytřejší a tak občas přehánějí výroky, že se nedá médiím věřit.

Myslím, že daleko horší než podlehnout známému zpravodajskému webu je podlehnout bludům různých konspiračních webů, které jsou paradoxně více (ač možná nevědomky) lživé než běžná zpravodajství.

Jinak si celkově myslím, že oproti zahraničí jsme na tom se svobodou tisku dobře. Buďme za to rádi. Většina zných britských a amerických novin nemá ani žádné diskuze a nebo si je otvírají jen na „neškodné“ články.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Kdysi dávno nám na jednom kurzu jeden novinář úrpzradil, že u SERIÓZNÍ (!!!!) zprávy, je pravdivých asi tak 20 procent. A pak jsou média, která jsou více bulvární a tam se ta pravdivost ještě snižuje. Tenkrát ještě nezuřila taková informační válka jako dnes, kdy vznikají weby, které se o dezinformaci snaží zámerně.

Takže za mne – nemám odvahu napsat byť jeden název novin, které jsou pravdivé. Takové neexistují.
Vždycky se snažím si zprávu a informace k ní najít na více webech a ve více médiích. Ať se to někomu líbí nebo ne, podle mne jsou nejobjektivnější mainstreamová média. Tím nechci říci, že píší všchno podle pravdy. mainstreamová média jsou zkorumpovaná a řízená kde kým. Na druhou stranu mají pravdivý většinou alespoň základ zprávy. Řekněme, že se blíží k těm dvaceti procentům pravdivosti.

V praxi to znamená, že projdu Novinky, Lidovky a iDnes a pokud mám čas nebo si nějak chci ověřit zahraniční zprávu, projdu i BBC a ideálně třeba noviny země, které se to týká (ovšem v tom mi může zabránit jazyková bariéra).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… všechny, jen si člověk musí udělat svůj obrázek, každej totiž kecá chvilku …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
eleonnore

Existuji media, ktera se o objektivitu aspon snazi (CT, MF DNES, CRo) a to tak, ze se snazi zpravy overovat si. Samozrejme, ne vzdy se to dari. Casto z duvodu, ze ucastnici udalosti nebo bezpecnostni slozky nereknou vse z taktickych duvodu.

Pak jsou tu media, ktera se o to ani nesnazi a chteji ostatni utvrdit o tom, ze ti, co veri „oficialnim“ mediim, jsou tupe ovce. Tato media pracuji zejmena s dohady a s dohady obdobne spekulujicich zdroju.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Psychotic

Pokud ti lidé odpovídají jinak, než jsi chtěl, znamená to, že se ŠPATNĚ PTÁŠ.

před 2728 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek