Avatar uživatele
anonym

Které hmyzí nebo dokonce pavoučí bodnutí nebo kousnutí – zažité na vlastní kůži – bylo pro vás nejbolestivější ?

http://www.national-geographic.cz/de­tail/deset-nejbolestivejsich-bodnuti-v-risi-hmyzu-vedec-je-otestoval-na-vlastni-kuzi-21051/

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 9Pro koho je otázka zajímavá? aramah, iceT, Drap, Medulka, anonym, Vlk-Gabriela, Damiana, briketka10, Drakobijec před 4335 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Po pravdě už mne toho kouslo či píchlo moc tak si netroufnu říct co bolí nejvíc. Jednoduše to bolí, nic víc, bez dalších příznaků.
Asi víc bolí to píchnutí od vosíka (žije v ČR zcela běžně v teptejších lokalitách) a velmi jsem byl překvapen také hodně bolestivým bodnutím od znakoplavky.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nejbolestivější byli sršni. Podařilo se mě to vícekrát.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Kdysi mě poštípali červení mravenci.To celkem bolelo,protože nebyl jen jeden a taky jsem byla malá,a dnes mě bolí už jen představa bolesti,au......

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rocker

Když mi bylo asi 12,byl jsem na prázdninách u babičky.Cítil jsem ,že mě něco pod nohavicí štíplo do stehna,než jsem to vytřepal,stihlo mě to kousnout ještě dvakrát.Byl to čmelák,přežil to,ale já jsem potom strávil asi 4 dny v posteli s oteklou bolavou nožičkou.
Doplňuji:
Jinak vosy ani včely mi nevadí,děda je včelař,odmalička jsme měli na zahradě včelín,hned za plotem ho měl i soused.Každou chvíli jsem dostal žihadlo,takže mám asi protilátky.

Upravil/a: Rocker

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

S pavoučky se mám hodně ráda. Kdysi jsem si jednoho Lojzu „vydržovala“ v koupelně. 🙂
Zato vosy, včely, sršáni – ti na mne maji dost spadeno. Asi nesnáší blondýny 🙂
Anafylaktický šok na golfu z jednoho bodnutí – fůjtajbl, to byla síla! ☹

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

Když mě bylo deset, byli sme s bráchou na dovolený a bydleli jsme v takový dřevěný chajdě. Pozorovali jsme, že kolem ní poletuje dost hmyzu, pak sme si všimli že stěny tý chajdy jsou dutý a že si uvnitř těch stěn včeličky vyrobily něco jako vlastní provizorní úl.
S bráchou sme tenkrát dost rvali a dělali si naschvály, a tak když mě jednou ráno vzbudilo jeho volání, jestli bych si nešel zakopat s balonem, myslel jsem že se chce usmířit. Zrovna jsem vstával, a tak sem nebyl ve střehu a nepřšlo mi na tom tenkrát nic podezřelýho, měl jsem pocit že jde prostě jen o nějaký kamarádský gesto a že teď budeme jako vinetů a old šetrhend. Vyšel jsem ven na verandu, brácha se napřáh a prd ho…těsně vedle mě. Začal jsem se smát a chtěl jsem mu říct, jaký že je to pako pidlovoký, že se do mě balon netrefí ani z blbejch dvou metrů, jenže nakonec jsem se k tomu nedostal, jelikož on nemířil na mě ale na otvor kterým se včely dostávaly „domů“. Asi za dvě vteřiny to přišlo, dostal jsem 16 včelích žihadel najednou, z toho šest do hlavy a tři do krku. Těžko říct který to žihadlo bylo nejbolestivější, i když… možná že to co šlo do oka, to jako fakt docela bolelo :)))

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Avatar uživatele
www

Jako kluka mne taky bodla znakoplavka a to fakt bolí jaxviňa 😁.
Je to dravá vodní ploštice, plave bříškem nahoru, proto ten název. Lovil jsem ji do ruky a asi se jí to nelíbilo 😁.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Několikrát mě bodly včely – jinak žádný hmyz – a kousnuli dva mravenci (dělnice mravence lesního a zrzavý mravenec). Pocit bolesti byl u všech přibližně stejný.

před 4335 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek