Avatar uživatele
Zvědavý

Které české médium považujete za nejdůvěryhodnější?

Na které zprávy se díváte? Jaké zprávy čtete? – je jedno jestli tištěné nebo na webu. Odkud berete informace? Považujete napr. ČT za důvěryhodné? Která média jsou naopak nedůvěryhodná až dezinformační? díky

A co zahraniční média ? Vyhledáváte na nich informace také ? Pokud ano na kterých ?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Kepler před 2319 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ten který je

Čtu vše a dělám si vlastní názor.I v době socialismu jsem porovnával co se psalo v Rudým právu a co vysílal Hlas Ameriky.Abych slepě věřil jen jednomu zpravodajství,na to už jsem starý a nenechám se nikým manipulovat.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Neumím označit jednoznačně, ale beru spíše ta, která dokáží odkázat na důvěryhodný zdroj a nejde o nějaký výcuc z prstu ambiciózního redaktora. Blesk a spol. mezi tato média jistě nepatří.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Jde Ti pravděpodobně o zprávy politické a společenské. Pak, na základní otázku, odpovídám -žádné.
Všechna media jsou ovládána zájmovými skupinami (politickými, podnikatelskými, finančními a náboženskými) a jsou jejich nástrojem pro „oblbování“ a názorovou „masáž“ běžných lidí.
A nejde pouze o naše, ale i zahraniční.
A tak sice sleduji běžně veškerá, ale, zejména ty politické informace, silně „filtruji“ a snažím se vytvořit si svůj názor.
Ale jestli správný, tak i o tom mám občas své pochybnosti.
A pokud se ptáš na ČT, tak ta je, zejména v poslední době, podle mého názoru, asi jedna z nejméně důvěryhodných i když by měla být, více-méně, nejvíc nestranná.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… čtu vše, vím že všechna mají svého majitele, a proto jsou víceméně závislé všechny, ale co mne štve, že veřejnoprávní televize, která by měla být nestranná, jelikož si ji platíme všichni a je na reklamě nezávislá, v tomto vede … ČT je podle mne nejnedůvěryhodnější zdroj, a dají se jim ještě tak věřit vánoční pohádky …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Snažím se přirozeně sledovat více zdrojů jejichž vedení není de fakto stejné ale pokud možno pochází i z různých zemí. Nedělám si iluze o tom že v jistém smyslu manipulují všechny, kdyby ne obsahem článků přímo tak už jen výběrem témat kterými se zabívají víc než jinými (z mého pohledu třeba i důležitějšími).

Udělejte si u zdroje kterému důvěřujete jednoduchý test. Kolikrát jste zaznamenali že uvnitř vznikl spor o objektivitu jejich zpravodajství (vlastními zaměstnanci vyvolaný spor který neměl za následek jejich následné propuštění, kritika jen z venčí se v tomto testu nepočítá 🙂, pokud ani jednou buďte si jistí že objektivní nejsou pokud mnohokrát je zjevně, že vnitřní opravné mechanismy do jisté míry fungují a je velká pravděpodobnost že zpravodajství bude mít k objektivní realitě blíže. Například takový blesk, parlamentní listy nebo ruský aeronet o své objektivitě paradoxně nikdy nepochyboval, o něčem to svědčí …

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
plebs

Já mám rád pohádky na př. Zvědavý osel,, Boháč a chuďas, Cesta do pekla a zpět, Čarovné dědictví, Kašpárek a Budulínek, Pohádkové noviny, Sedmero krkavců, Velká policejní pohádka, Za humny je drak a.p.
A zahraniční jedině z USA a Ruska

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek