Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bára: mému notebooku odešel monitor

Dobrý den, dnes ráno mému notebooku odešel monitor, normálně se počítač zapne, ale monitor nefunguje a ani webkamera nesvítí - malá kontrolka u ní. Takže jakožto naprostý laik jsem usoudila, že po pěti letech každodenního používání (několik hodin denně) mému notebooku odešlo připojení monitoru - zřejmě nějaký přetržený kabel. Jelikož nemá počítač "díru" na připojení externího monitoru či projektoru, nenapadá mě nic, jak bych mohla data v něm uložená přes flashku dostat do nového počítače. Starý rozbitý notebook je Fujitsu Siemens a nový je EEE PC Asus, který má redukci na projektor - klasický připojovací konektor k projektoru/externímu monitoru a do počítače se vsouvá pouze velmi malý konektor, asi tak 1/10 velikosti USB. Myslíte, že když seženu redukci, která povede do starého počítače USB vchodem a napojím na ní tento malý "konektor" od redukce na malý počítač, že to půjde? Nebo je ještě jiná možnost, jak se dostat k datům na starém počítači, než výměna monitoru (což je při stáří počítače a jeho stavu po každodenním používání docela zbytečné vyhazování peněz...)?? Díky za odpověď na mail b.salix@seznam.cz - odpověď na mail upřednostňuji.
Zmena predmetu, pôvodne: Bára (los)

Předmět Autor Datum
V archivu poradny najdete řešení mnoha problémů a s velkou pravděpodobností i toho Vašeho. Doporučuj…
Cat 15.06.2012 17:50
Cat
1. ak je tam pretrhnuty kablik v tych pantoch, to je vec, ktora sa da opravit 2. urcite nema stary n…
nl12345... 15.06.2012 17:50
nl12345...
Díky za odpověď na mail b.salix@seznam.cz - odpověď na mail upřednostňuji. Je to tu veřejné! Doufá… poslední
ms 15.06.2012 18:01
ms

V archivu poradny najdete řešení mnoha problémů a s velkou pravděpodobností i toho Vašeho. Doporučujeme před napsáním nového dotazu vyzkoušet nejprve hledání.

Pište výstižně předmět. Napište přesně, čeho se dotaz týká. Předměty typu "Pomozte plz" nebo "Dotaz" nejsou příliš vhodné, protože nic neříkají o vašem problému a těžko pak můžete očekávat včasnou odpověď.

Nezapomeňte specifikovat konfiguraci, jako např. operační systém nebo alespoň základní hardwarovou konfiguraci, na které se problém vyskytl (např. "Mám grafickou kartu ATI Sapphire Radeon 9250 128MB"). Pokud máte problém s konkrétním programem, nezapomeňte uvést jeho přesnou verzi (např. MS Office 2000 CZ, Firefox 1.5.0.2 apod.).

1. ak je tam pretrhnuty kablik v tych pantoch, to je vec, ktora sa da opravit
2. urcite nema stary notebook VGA vystup? Moc sa mi tomu nechce verit
3. data najlepsie zacchranit tak, ze vymontujes disk a zapojis ho cez redukciu do stolneho pocitaca.

Díky za odpověď na mail b.salix@seznam.cz - odpověď na mail upřednostňuji.

Je to tu veřejné! Doufám, že vzhledem ke krásné textové podobě e-mailové adresy dostanete hodně nabídek na Viagru a prodlužování pinďoura okořeněné lákavými finančními nabídkami!
Pro záchranu dat sežeňte někoho, kdo to umí! Vzhledem k titulku to Ken nebude...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru