Avatar uživatele
Kelt

Který vysoušeč rukou je účinější, elektrický nebo na papír?

Asi zde bude více faktorů. Levnější – papír oproti elektrické energii, bezpečnější – osušit do papíru nebo horkým vzduchem. Dá se to jednoznačně říci? Děkuji.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2262 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Účinnější a hlavně bezpečnější pro naše zdraví je rozhodně použití papíru. 🙂 Vysoušeče rukou mohou být kontaminovány, jelikož se nejčastěji nachází ve stejné místnosti s toaletou. V takovém případě bude horký vzduch sloužit jako roznašeč bakterií, který je přemístí přímo na naše ruce.

http://www.cti­doma.cz/zdravi/2017-10-13-pravdy-myty-o-myti-rukou-proc-jsou-vysousece-nebezpecne-34878

Výzkum prováděný londýnskou University of Westminster prokázal, že používání elektrických sušičů výrazně zvyšuje množství bakterií na rukou uživatele, v případě sušiče rukou na bázi teplého vzduchu je to v průměru o 254 procent bakterií více. Naopak použitím papírových ručníků se snížil celkový počet bakterií na rukou v průměru o 77 procent.
„Výzkumníci také zjistili, že používáním elektrických sušičů rukou se mohou bakterie šířit až do dvou metrů. V případě použití papírových ručníků nebylo zaznamenáno žádné výrazné šíření bakterií,“ dodává Jiří Tuháček ze společnosti Kimberly-Clark Professional, která vyrábí hygienické pomůcky.
Můžete-li, dejte proto před elektrickým sušičem rukou přednost jednorázovým ručníkům, nebo vlastnímu papírovému kapesníku.
Zdroj: https://ona.id­nes.cz/nejvet­si-prohresky-proti-hygiene-kabelka-na-stole-i-susic-rukou-p8q-/zdravi.aspx?c=A110225­_122143_zdravi_pet

Upravil/a: marci1

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nedá se stanovit. Nelze porovnávat neporovnatelné bez stanovených kritérií

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Radius

Já mám nejraději klasický ručník (např. froté…), papírové jsme měli v práci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

tak mě vyhovuje sušení vzduchem, pokud možno velmi rychle se pohybujícím skrze úzké otvory (tzv „Airblade“ – https://vysousece-rukou.heureka­.cz/dyson-airblade-ab14/ ) s integrovaným HEPA filtrem na nasávací straně, který by měl bránit právě tomu chrlení bakterií přímo na ruce.

Na takové lepší zařízení ale nenarazíte zdlaeka všude, většinou jde jen o takový ten pomalý fén, který je navíc z úsporných důvodů často nastaven tak aby se vypnul po 5 sekundách a to už je pak jistě lepší jakýkoliv papír 🙂

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… preferuju ručník nebo triko/kalkoty … ale z těhle možností beru papír …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek