Avatar uživatele
iceT

Který z odborných lékařů řeší

takové obtíže?
Kamarádce pod nehty na palcích u nohou zřejmě zahnízdila plíseň nebo jiný bacil.Na pohled to vypadá jako by pod nehtem bylo volné místo,ale je to tmavší než okolí a při doteku to prý bolí.Já jí neporadím,já s tím nemám zkušenost.Radila jsem pedikérku,protože si i špatně stříhá nehty,a myslím,že by možná i poradila,ale tam jít nechce.Děkuji.
Doplňuji:
Hanny2-mohla by to být kuří oka,to ano,ale pod oběma nehty na palcích?To bude asi z toho,jak furt nosí boty na podpadku.Díky za rady všem.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: iceT

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? Kerberus, chudst, hanny 2, tom004, dědapetr, anonym před 4652 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanny 2

Pokud tam má plíseň – na kožní a pokud ji to při doteku bolí,tak tam může být kuří oko pod nehtem nebo něco zapíchnutého.Škoda že nechce k pedikérce,já pedikérka jsem /s 25letou praxí/ a určitě bych jí poradila a možná i pomohla – kuří oko odstranit,pro léky a masti na plíseň by musela ke kožní lékařce.
Doplňuji:
Aha,tak to mívají zákaznice taky z botasek,když jdou na 100jarních kilometrů na nějakej pochoďák,tím jak jdou z kopce,tak je tlak na palcový nehty vyšší,pod nehtem se vytvoří modřina,bolí to jak sv..a,pak odumře neht.lůžko,začne růst odspodu nový nehet a ten starý odpadne.Trvá to rok!!!Ještě to mívají z lyžařských bot,ale z bot na podpatku to může mít taky,pokud je má celý den na nohách a podpatek je hodně vysoký.

Upravil/a: hanny 2

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Chirurg a nebo dermatolog.
Doplňuji:
Dermatolog je lékař kožního lékařství, který se specializuje na diagnózu a léčbu chorob kůže a kožních derivátů včetně nádorových onemocnění kůže.

Upravil/a: dědapetr

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tom004

Já bych doporučil,aby co nejdříve zašla k lékaři na kožní.Čím dříve,tím lépe.S plísněma je problém,a někdy dlouhodobá záležitost,než se jí zbaví.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
žolik

Ať si kamarádka zajde na kožní oddělení,to bude mikoza,ana také bolí,nesmí se bát to řešit.
Doplňuji:
Opravdu zajít k lékaři,je to jistější,určitě ji pomůže.

Zdroj: žolík

Upravil/a: žolik

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Valky

Já nosím pořád boty na podpatku a nic takového nemám. ;) Tím si způsobí tak leda potíže z koleny, na které jde celá váha těla. Určitě pedikérka! A nebo možná na kožním by věděli, tam řeší i plísně na nohou – prstech. Nebo dermatolog, ten by měl být 100%.
Navíc se může jednat o akrolentiginózní melanom. Tyto melanomy jsou MALIGNÍ!!! Pozor a lidé jim nevěnují pozornost!!!! Pokud toto tmavé místo neodrustá s nehtem, mohlo by se o to jednat, takže ji dohnat k lékaři!
Hlavně, když jí útvary pod nehtem bolí, určitě jí vyžeňte, ať to řeší!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ella

tohle by měl/a vyřešit kožní lékař/ka. Cystát se k ní zrovna zítra. Také to mám, ovšem mám jenom prázdné místo a nebolí to. Často se to tvoří, když člověk pracuje v uzavřených botách denně několik hodin a noha se „zapaří“, kamarádka na to používala vodičku, ovšem ta je pouze na předpis, takže určitě co nejdřív zajít na kožní! Mikóza je na celkem dlouhé léčení… Přeji hodně štěstí kamarádce

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek