Avatar uživatele
z15

Být práskačem?

V mojí třídě na osmiletém gymnázium máme jednu holku, která podvádí. A to konkrétně při reparátu, který má snad každý rok a ne jen z jednoho předmětu. Otázky posílá různým spolužákům ve formě sms zpráv, a ti ji potom posílají správné odpovědi.
Nechci být práskačem, prože by mě pak většina třídy za tohle asi zabila, ale jak se mám v tomhle zachovat? Nejsem jediná, kdo s tím nesouhlasí..
Mám to říct učitelům nebo ne?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? iceT, hanny 2, tom004, barnajka před 4680 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
vecernice

Možná někoho nepotěším,ale já bych to radši neřešila vůbec,ona pravda stejně časem vyleze na povrch.Aby se to ještě neotočilo proti tobě.Nebo jak tu někdo napsal,řešit to anonymně.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanny 2

Já bych to učitelům neříkala,ona na to jednou dojede,boží mlýny melou pomalu,ale jistě!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
antík

na tvém místě by se to mnělo řešit anonymně,promluvit si s vyučujícíma a vyřešit to tak,že nikdo si nebude myslet,že v tom máš prsty…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

Říká se,že „každý dobrý skutek,má být po zásluze potrestán“.Mohlo by to platit i ve Tvém případě.Zatím bych to nechal tak,jak napsali hanny 2 a vecernice.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Pokud se na to díváš takto a
nechceš být práskačem, tak to pusť z hlavy, o život nejde. A pokud nejde o život nejde o nic.
Jaký je rozdíl mezi veřejným a anonymním práskačem ? Ten anonymní je morálně daleko horší a ještě tě tady k tomu navádí!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
barnajka

Rozhodně nic nepráskej – a radši snad ani anonymně ne. Ještě se to nakonec obrátí proti tobě, a to ti za to nestojí. Říkáš, že jsi na gymplu. Co je gympl? Odrazový můstek na vysokou. Jestli hodlá spolužačka tenhle styl přípravy praktikovat dál, věř tomu, že na to hodně brzo dojede. Na střední (gymplu) jí může leccos projít…možná i na tu vejšku nějak udělá přijímačky. O to víc ji ztuhne úsměv na tváři, když dojde na lámání chleba = zkouškový období na VŠ. Tam jí nikdo nic nedá zadara – a podvody se netolerují. Čím pozdějc si to ona uvědomí, tím hůř pro ni.

Mou spolužačku ze střední čeká v těchto dnech absolutorium. Je to možná měsíc, co se mi ozvala a chtěla po mě, abych jí pomohla s absolventskou prací. Celý měsíce mě nezná – a najednou si na mě vzpomněla. Jak milé! Šla na mě fikaně, ale nakonec si stejně musela poradit sama (a nebo říct jinýmu ochotníkovi).
Mě docela zaráží, co ona na vysoké vůbec dělá!!! Jak se tam vůbec mohla dostat? A jak vůbec mohla zvládnout maturu? Profesoři jí zřejmě dost pomáhali, jinak to není možný. Co si pamatuju, na střední každou písemku opsala z taháku nebo sešitu pod lavicí. Nikdy se neučila! Při ústním to taky vždycky nějak zahrála, holt to s profesorkama uměla – věděla, jak na ně. Docela mě to štvalo. Ona sice na vysvědčení mívala dvojky, trojky – ale měla je úplně zadarmo, nemusela pro ně hnout prstem! Já na tom sice byla líp, pravidelně jsem mívala samý jedničky…ale bylo to poctivě vydřený. Nebylo mi ííto toho času strávenýho učením, to vůbec ne! Ale štvalo mě, že ona celým studiem prošla jen díky podvodům, všichni to věděli…a v pohodě to prošlo.
Dokonce to vypadá, že i tu vejšku teda nějakým mě záhadným způsobem dokončí… Ale věřím tomu, že na svůj laxní přístup stejně jednou doplatí. Boží mlýny melou, víme? :)) Až se bude jednou při pracovním pohovoru ohánět vysokoškolským diplomem, možná že potenciálního šéfa tím oslní. Sranda bude, až se ukážou její reálný vědomosti a schopnosti :))
Na tvým místě bych to taky nechala „vyšší moci“. Jestli totiž tím podváděním někomu škodí, pak NE VÁM – ale především sama sobě. Když jí to pořád ještě nedochází, nechte ji. Však dřív či později si ten „čumák“ sama nabije, neboj :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Pokud ti pošle sms tak odpovědět lituji, ale neumít teď správně se na tvoji otázku správně soustředit. Minimálně tím ji přestaneš podporovat.
Na ostatních záleží jak se zachovají. Podporují totiž buď někoho kdo na studium nemá a nebo někoho kdo chce lehce bez učení školu projít. Jinými slovy – spolužáci si pro svůj budoucí život vytvářejí neférového partnera která jim třeba tím, že bude na vyšším postu (dost často tak je, že čím větší blbech, tím větší postavení) bude ztrpčovat život.
A učitelům bych takovou věc taky neříkal. Myslím, že o tom dobře vědí, ale nechtějí to řešit aby neměli problémy.
A jinak kdysi jsem spolužákům při zkouškách pomohl a potom když jsem potřeboval, tak mne nechali vypotit se. Nicméně jim to za zlé nemám, pro ně to v danou chvíli nebylo jednoduché se vyvléknout z kontroly.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MacChill

Já bych si o tom promluvil s učitelem. Něco jiného je podvádět při menším testíku a při reparátu. A navíc nemusí vyjít na povrch kdo že je tím „práskačem“. Učitel určitě pochopí, že by si to měla v třídním kolektivu těžké.

Nechápu jakto že to tady někteří tolerují. Kdyby se jednalo o maturitu také by jste to tolerovali? Podvodníci drží při sobě, že?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek