Já používám lihový ocet na nakládání okurek, čištění kuchyně, na vaření jablečný, na saláty japonský ocet UME, který je vyrobený přírodní fermentací, je červený, protože je vyrobený z japonské švestky.
4Kdo udělil odpovědi palec? vagra, Drap, Lurius, independent
před 2243 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Lihový (kvasný) ocet:
Výroba probíhá kvašením ředěného etanolu. Ve vodném roztoku je kvasný
ocet při velmi nízkých koncentracích vůní i chutí velmi podobný roztoku
kyseliny citronové, díky čemu jej lze s úspěchem použít v kuchyni do
nápojů, nebo jako prostředek proti zápachům.
V podstatě každý ocet je vyráběn z ethanolu (lihu) různého původu:
jablečný, vinný, balsamico aj. Během oxidace bakterie rodu Acetobacter
oxidují za přítomnosti kyslíku ethanol na kyselinu octovou. Na saláty se
dají použít všechny, samozřejmě jsou velké rozdíly v kvalitě a chuti.
Balsamico je králem mezi octy.
(volně podle tetky Wiki)
Upravil/a: Kepler
2Kdo udělil odpovědi palec? Lurius, independent
před 2243 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Můžeš použít třeba rýžový, nebo datlový. Všechny octy se podstatě vyrábějí stejně. Náš ocet je nezdravý pouze neředěný, může poleptat sliznice. Neznám však nikoho, kdo by pil samotný ocet.Jinak netuším, co by na octu mohlo být škodlivého. Do salátů a pokrmů se vždy ředí a zdraví neškodí.Ba naopak, naše běžné octy, nejčastěji vinný, jablečný považuji za kvalitní. Vím, že známí z Německa si u nás kupují pravidelně náš ocet. Tvrdí, že z octů běžně prodávaných v Německu se dá velmi obtížně sterilizovat zelenina, okurky a podobně.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1679 | |
annas | 1349 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 914 | |
iceT | 625 | |
da ny | 585 | |
zjentek | 563 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |