Avatar uživatele
Rokio

Kteří čeští politici jsou největšími pachateli korupce? Znáte nějaké příklady?

poznámka: Můžete uvést i neodsouzené zkorumpované politiky, u kterých je jasné, že to udělali.

Zajímavá 0 před 2439 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cechacek

Těžko někoho jmenovat, mají prachy, mohou lehko žalovat.
Ale prodej OKD a bytů, MUS, Gripenky, Paňďůrky, Český domeček, biolíh, Bamberk, čutálistké stadionky pro přátele, Liberta, Olovo, Rathiáda, ROP, gumová dálnice D 47, pět na stole v českých a další, občas se mezitím zaslechla podobná jména, grosánek, přibýlek, krausíček, kavánek, srbínek, vlastička podpisová mánička, volfánek, mráziček a další, naťukejte do vyhledaváče nejvetší kauzy a možná tam ještě něco bude, pokud to není típnuté.
Ale stát, který dovolil prodej nerostných bohatství a podzemních vod / možná máme takové znalce, kteří to perfektně vypočítali /, je hodně chytrý anebo riskér, můj šéf právník klasika / nikoliv Turbo rychlo diplom Plzeň a okolí /, má názor, – nejdříve se porcovalo, co zbylo po komunistech, poté džob exekutorů a spol., dále blahodárné dotace z říše Bruselské, ale co příde dále, není mu známo, Češi prý zase něco vyrobí.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cukrar

Je zajímavé, že spousta lidí má info jen z doslechu a vědí, že něco spáchali. Jde ale o pravdu, zdali to co asi spáchali opravdu udělalil a zdali je to trestné.
Co bylo trestné na prodeji OKD?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Smlouvyzdarm

Jen k tomu OKD pro cukrara. V té době byl šéfem finančí Sobotka. Nejprve chtěl státní podíl prodat za dvě miliardy, ale to mu neprošlo a tak byl nakonec prodán tuším za necelých pět. O půl roku později byly dělány nějaké odhady, které vyčíslily hodnotu OKD na padesát miliard. Prodávný podíl státu byl něco kolem padesáti procent. Nikdo za nic odsouzen nebyl, ale z výše uvedeného je jasné, že Sobotka někde prokaučoval dvacet miliard. Nějaké řízení v této věci bude probíhat v době kdy bude sněmovana jednat o vydání Babiše ke stíhání. Tak poslouchejte možná, že se to někde ve zprávách objeví.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Nejednoznačná formulace otázky:

Politici korupci nepáchají → (obvykle) nikoho nepodplácejí.
Někteří se možná nechávají podplatit /zkorumpovat), ovšem pro to
chybějí důkazy. A bez důkazů není jasné, že někdo něco spáchal.

K prodeji OKD: Prodej ani koupě trestné nejsou, ale prodat
pod cenou a včetně bytů, které prodány být neměly?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bububabu

ODS!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek