Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ktorý z týchto 2 notebookov zobrať?

Pekný podvečer želám, chcem sa spýtať vás odborníkov, ktorý z týchto 2 Notebookov by bol lepší pre mňa? http://www.electroworld.sk/product/pocitace-a-dals ie/notebooky-netbooky/TSSL650D171/toshiba-satellit e-l650d-171-psk1se-05p005cz alebo asus-n53da-sx005-_d97878.html Notebook chcem používať na surfovanie na nete, občas hry ako FIFA a CoD MW3 a veci do školy v Office a pod. Viac sa mi pozdáva Toshiba aj preto lebo ma OS. Tak poradte ktorý? Ďakujem za odpoveď

Předmět Autor Datum
Na notebooku bez OS (Windows) si toho moc nezahraješ. Nemá proto moc smysl takový vybírat, pokud dom…
VN 13.08.2011 18:48
VN
ale myslím si že ta Toshiba ma super pomer cena\vykon + OS. Myslim že za take peniaze nič lepšie nen…
HighWoltage 13.08.2011 21:18
HighWoltage
Máš pravdu, za tu cenu cca 450 eur nic lepšího - čistě v poměru cena/"herní" výkon (včetně OS) - asi…
VN 13.08.2011 21:44
VN
VN mám na teba ešte jednu otázku. Pre istotu som napísal na EHW Forum že čo si na tej Toshibe zahrám…
HighWoltage 16.08.2011 21:12
HighWoltage
Napisali mi že je to nekvalitny NTB so zlym spracovanim a starym HW. Ohledně procesoru (nejspíše Tu… poslední
VN 16.08.2011 22:44
VN

Na notebooku bez OS (Windows) si toho moc nezahraješ. Nemá proto moc smysl takový vybírat, pokud doma nemáš alespoň volnou licenci (a neumíš si poradit s ovladači atp., nebo nemáš někoho, kdo tomu rozumí a pomůže). Pokud nechceš desktop, trváš na notebooku (především s ohledem na mobilitu či prostory), chceš ho mj. na hraní her, stanov si ty, které jsou hardwarovými nároky nejnáročnější - to bude "bod zlomu" (protože hry jsou právě to, co notebook v pravdě zatíží nejvíce).

VN mám na teba ešte jednu otázku. Pre istotu som napísal na EHW Forum že čo si na tej Toshibe zahrám. Napisali mi že je to nekvalitny NTB so zlym spracovanim a starym HW. Pýtal som sa či spustím na tom hry ako FIFA 12 či COD MW3 a odpisali že maximalne na low\med detailoch pri 1366x768. Je to pravda? Pýtam sa teba prídeš mi ako skúseny ohladom NTB. :)

Napisali mi že je to nekvalitny NTB so zlym spracovanim a starym HW.

Ohledně procesoru (nejspíše Turion II P560) - ano, starší kousek, výkonem je na tom (oproti současným i3 Sandy Bridge) na úrovni dvě generace starých C2D procesorů od Intelu (takže někde kolem C2D T66xx). Grafika je pořád výkonem (versus nativní rozlišení 1366 x 768) celkem solidní (cca slušný, středně nižší mainstream), dnes ji nahradila - ve smyslu "levné mobilní herní grafiky" - kousek výkonnější GeForce GT 540M. Sečteno, podtrženo - nic to nemění na věci, že čistě zmíněným výkonem, který požaduješ, navíc v té ceně - co se týče notebooku i s OS - nic lepšího v poměru cena/výkon na hry neseženeš.

Ad "FIFA 12 či COD MW3" - pokud jsem pochopil, jsou tyto hry - oproti minulým "dílům" - v požadavcích lehce náročnější. Pokud si dovolím pouhý odhad - jestliže ony minulé díly (viz benchmarky) na tomto notebooku mohly být v nativním rozlišení solidně hratelné (FIFA 11 určitě, COD MW 2 "tak tak"), FIFA 12 by obdobně měla být schůdná, COD WM 3 už s problémem (na/možná ale i pod hranou nativního). Co Ti napsali ("maximalne na low\med detailoch pri 1366x768") pravděpodobně může odpovídat, v případě COD MW3 už hrana optimismu (ale pouze odhad). Jestli trváš na solidním herním výkonu, u desktopu bys měl (v tomto přání) větší možnosti, byla by to lepší volba.

Co se týče kvality - jde o naprosto levný (jeden z nejlevnějších) notebook, plastový, podobný těm konstrukčně nejslabším na trhu (co chceš za ty peníze). Osobně v tomto případě (pokud nutně notebook) než současný ultralevný Satellite, raději ultralevný (komplet matný, bez zátěže relativně kultivovaný) Acer TravelMate 5742g (výše zmíněný).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru