Avatar uživatele
Foxka

Kupovat speciální boty pro dceru do tanečních?

Na poslední chvíli se mi konečně podařilo dceru přesvědčit, aby šla do tanečních. Byť s manželem moc rádi tancujeme, tohle po nás nezdědila – ale v životě bude alespoň základy časem potřebovat.

Řeším teď, jestli má cenu jí na základní taneční kurz nechávat šít nějaké jednoduché latinky na míru (do října by byly)? Pohodlí a komfort je oproti běžným lodičkám či sandálkům z obchodu nesrovnatelné a věřím, že když jí po prvních lekcích nebudou bolet nohy, je větší šance, že jí to i začne bavit.

Na druhou stranu ona nechce, „aby to nevypadalo“ – jak mi řekla. Ve smyslu, aby na ni ostatní nekoukali, že je vybavená jak zkušená tanečnice a přitom to vůbec neumí (od nás doma si nechtěla nechat ukázat nic). Asi jako vyrazit na hory se značkovým vybavením za tisíce a pak plužit modrou.

Pravdou je, že i na běžném plese už po letmém juknutí na obuv přítomných dam většinou předem odhadnu s kým se budeme na parketu často potkávat, a s kým spíše jen na baru.

Zajímavá 0 před 3494 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Ájina_T

Taneční boty by se neměly půjčovat – jednak se dělají na míru co do délky i šířky a musela by být velká náhoda kdyby seděli jiné slečně – a pak se časem vyšlápnou a přizpůsobí konkrétní noze. Takže pokud si je vezme někdo jiný, bude to nepohodlné a i nebezpečné pro nohy.

Pokud nemá tazatelka problém to zaplatit, tak bych je nechala ušít. Základní modely jsou dnes cenově na úrovni značkových lodiček, pro tanec jinak velmi nevhodných. Stačí vybrat nějaký nenápadný model, stejně většina 15–16 letých slečen taneční botu nepozná, dokud jí nemá na noze.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
AJICEK

pujčít-pak se uvidí talent!!!!-potom koupit!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

V podstatě jste si odpověděla sama svou úvahou o lyžích. Taneční, minimálně základky a pokračovačky, nejsou sport, pro který by musel mít zdravý člověk nějakou speciální výbavu. Když jí to chytne, odtancuje sezónu i v lodičkách z tržiště a když jí to nebude bavit, tak jí bude tlačit paleček i ve speciálních botech šitých na míru. Ostatně, jak jistě víte, člověk si stejně nejlíp zatancuje při nácviku nějakého vystoupení v teniskách v tělocvičně.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek