Avatar uživatele
Araxis

Kupujete blizkym darky nebo jim davate penizky?

Je to určitě jednodušší a bez ztráty mého času,ale zas to hovoří o tom jakože:Tady máš abych nebyl pomluven,že jsem se na tebe vykašlal! Mě peníze a dárkové šeky na nákup oblečení připadají docela dost neosobní a bez kreativity.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Alesh, Deli před 3985 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

Naštěstí mám takové blízké (a tím myslím nejen rodinu, ale i přátele), kteří ocení nápad a prachy by je urazily. Takže dávám dárky. Peníze nepůjčuji, protože jejich vrácení a případné upomínání o ně nedělá dobrotu. Také může nastal rozkol i v dobrém vztahu, když se ten druhý najednou dostane do podřízené pozice – dluží kamarádovi peníze. Nemám problém pomoci a nechtít nic zpátky, od toho jsem přece něčí kamarádka:-) Ale ptala ses na dárky – coby mergle – tak to ne. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Kupuji dárky. Pokud bych chtěla dát dárek osobě, která je v těžké životní situaci a věděla bych, že by peníze potřebovala a přijala by je raději, než dárek, tak bych zvolila peníze. Zatím jsem to ještě takto řešit nemusela. Dárek je vždy osobitější a svědčí o tom, že nám obdarovaný stojí za to, abychom přemýšleli nad dárkem, který ho potěší.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Deli

Dárky. A většinou ty koupené ještě nějak došperkuju ručně.
Např. tento „dort“ skrývá láhev kvalitního vína:
http://letecka­posta.cz/627127912

Pokud ale chci koupit manželovi nebo dceři oblečení, dostanou obálku. A pak jedu s nimi peníze utratit a vybrat oblečení. Kupovat ho bez nich si netroufám.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

nic z toho. Seženu či vytvořím dary jinak, nekupuju ,)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pl4toon

Dárky. Když mám v plánu koupit něco opravdu drahého (v rámci možností), tak se s tím člověkem vždycky domluvím, aby to nebylo zbytečné. Pokud tedy už z dřívejška nevím bezpečně, že tu věc potřebuje, nebo chce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Dárky dělám sama, buď něco ušijiu, nebo něco z korálků – náušnice, náramek, nebo z kůže, nebo něco namaluju

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek