Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kvalita hovoru u Skypu

Zdravím, koupil jsem si tyto bezdrátová sluchátka (creative-wp-350-d239067.htm) po připojení přes BT adaptér vše funguje výborně tzn. hudba hraje ve sluchátkách náramně. Problém přijde, když s nastavenýma sluchátka jako výchozí ve skypu zkusím někomu volat, sluchátka se na cca půl vteřinou vypnout a kvalita se sníží minimálně o 50% (zní to jako nekvalitní reproduktor na telefonu, který je nastaven na maximální hlasitost - takové chrčení a šum). To samé dělají i když není nastavený ten integrovaný mikrofon ve sluchátkách jako výchozí, dělá mi to i s jiným mikrofonem se kterým nebyl nikdy problém. Už sem si zkoušel pohrát s nastavením ve windows i ve skypu, ale nepodařilo se mi to vyřešit, tak žádám o pomoc Vás.

Předem děkuju za každou pomoc.

Předmět Autor Datum
Ako vies ze tie sluchadla su zle, mozno je zly mikrofon na druhej strane. Kazdopadne v Skype je moz…
Dreamer 03.12.2012 20:26
Dreamer
Na jednom zahraničním webu jsem se dočetl tohle: After several months of experimenting I have learn… poslední
Crys 03.12.2012 20:33
Crys

Ako vies ze tie sluchadla su zle, mozno je zly mikrofon na druhej strane.

Kazdopadne v Skype je moznost automatickej regulacie hlasitosti, aj pre mikrofon aj pre sluchadla/repro, to odporucam vypnut a nastavit to asi na 80% v oboch pripadoch, ak je tam kvalita, tiez na vysoku.

V nastaveniach mikrofonu su tiez moznosti, zosilenie zvuku, tusim aj dalsie ako kvalita a pod.

Na jednom zahraničním webu jsem se dočetl tohle:

After several months of experimenting I have learned more about Bluetooth profiles that are supported by my phone: HSF (headset) and A2DP (advanced audio distribution). First profile allows to stream low-quality audio in both directions (e.g. for audio calls on the cell or Skype) and the other one is designed to provide high-quality single-direction audio (e.g. for listening to music).

My Nokia phone perfectly handles these two modes since it knows definitely when I need to switch between profiles (HSF when somebody is calling, A2DP when listing to music). However, it's a different story with a PC. There are many VoIP applications (Skype, VoipDiscount etc.) that may want to use HSF while other audio applications (e.g. Winamp, VLC) will want to use A2DP. Is it not absolutely clear how should an operating system support that. One may say that they should switch to HSF when VoIP applications demand it and switch back when the conversation is over. This sounds like a good solution but it would provide inequality for apps, while the operating system must remain neutral.

Best option would be to allow the user to select from a number of policies which should be used in such conflicts. Unfortunately in all operating systems that I've tried (Mac OS, Ubuntu, Windows 7) there no support for that. Mac and Ubuntu are better since they at least provide a way to set profile manually, which is not possible on Windows.

Takže pokud nepůjde na skypu zapnout jiný profil než HSF, tak se kvalita asi nezlepší

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru