Avatar uživatele
hanysicek

Kvalita obrazu

Mám takovej problem kdyz se na film koukam na dvd přehrávači obraz je pěkný, ale když se na něj koukám na notebooku mám Acer TravelMate 5742, mám ten obraz opravdu hroznej. Už si nevím rady, jestli to nemam nějak nastaveny blbě v počítači, nebo nevím čím to je, přehrávače už jsem zkoušela skoro všechny, ale na filmy se nedá dívat. ☹ Nemohli by jste mi prosím poradit, ale prosím počítačům moc nerozumím, tak abych to pochopila.. 🙂
Doplňuji:
Ano mam, no ale může to byt zpusebeno i necim jinym? Ja jsem ty kodeky uz stahovala, a nepomohlo to. Přehrávač VLC už jsem taky stahovala taky na radu , ale taky to nepomohlo. Já nevím, nemůže to být jen nějaká chybička kterou mám blbě nastavenou v počítači? Já si fakt nevím rady, notebook mám od ledna, a když se na ty filmy podívam na starým notebooku je to mnohem lepší.. ☹ a ty kodeky si jen stáhnu, ne? a naistaluju, nebo to musím nějak naistalovat do toho přehravače?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? chudst před 4644 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Michal Kole

Asi máš nainstalovaný špatný kodek.

Kodek je malý prográmek, který říká přehrávači (programu v PC, který přehrává video) jak má video rozkódovat

Zkus přehrát film v jiném programu např. Media Player Classic (má vlastní kodeky) (http://mpc-hc.sourceforge.net/)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
chudst

Videl bych to asi na problem s nejakym kodekem. Stahnete a nainstalujte si: [edit: kus, zas Odpovedi neberou cely odkaz] – http://www.sta­huj.centrum.cz/ – do vyhledavani dejte „K-lite Mega Codec Pack“.

Jako prehravac doporucuji: http://www.sta­huj.centrum.cz/ – do vyhledavani dejte „VLC Media Player“.

(Zvlada jak DVD, tak normalni filmy a dokaze jednim tlacitkem zmenit obraz ze 4:3 ma 16:9, cehoz i vy vyuzijete, dival jsem se, ze mate sirokouhly obraz.)
Doplňuji:
Pokud budete mit jeste neco na srdci, budeme pokracovat v diskuzi.

Zatim odpovim ke kodekum: ne, neni potreba zadne nastaveni, proste to akorat nainstalujte, nainstalujte VLC Player a restartujte pocitac.

Upravil/a: chudst

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
casey

predpokladam,ze to stejne dvd, ktere na prehravaci jde v pohode na ntb jde spatne.
a tez predpokladam, ze ntb ma od ledna puvodni instalaci z fabriky. (Ja jen kvuli spravnym ovladacum). Nebo uz byl preinstalovany?
Jestli oba dotazy jsou ano a pouzila jsi vlc player (ktery ma taky svoje kodeky), navic jestli je koupeny v lednu ma jiste win7, kde je kodek na mpeg-2 jiz integrovan, domnivam se, ze chyba je v hardware ntb. Otazka je, jestli je to takova katastrofa, ze je to na reklamaci, nebo jen grafika u tohoto typu stoji za houby. Proste acer nebrat. dalsi debata v diskuzi

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Děda Louda

Podívej se, jak máš nastavené rozlišení monitoru.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
hanysicek

no na všechno je odpověď jo, no tak katastrofa to celkem je, kdyz si koupite notebook a počítate s tím, že to bude všechno v pořádku. No a já tomu navíc prostě zase tak nerozumím, tak nevím jestli není reklamace zbytečná, třeba jsem si myslela, že budu mít jen nějaký blby nastavení. No ale jak vidim, tak je to beznadějný .. já jsem si aceer koupila na doporučení od známého který přes počítače dělá. Tak asi co člověk to názor.

před 4644 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
casey

Nenapada mi nic, co s tim delat. Kvalita obrazovek u ntb je obecne horci, nez klasicky lcd, nebo televize, ale, kdyz rikas, ze na starem ntb je obraz lepsi… Bylo by dobre nejak vyzkouset to tvoje dvd na jinem aceru. Idealne stejnem, aby jsi mela srovnani, jestli je obraz znatelne horsi.
Na pc s xp, kde jsem instaloval cccp kodeky, jsem je nijak nenastavoval a u win 7 jsem kodeky nikdy neinstaloval, pouzivam km player, nebo vlc v defaultnim nastaveni vzdy obraz v pohode a stejny.

btw: co clovek to nazor asi ano, ale obecne plati, ze nic horsiho nez acer neni. Je ovsem pravda, ze pri stejne konfiguraci je levnejsi. Doporucit lze hp nebo lenovo.

před 4643 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek