Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kvas chyta plisen

Dobry den, na povrchu kvasu sa me udelala plisen, ale nevim presne cim to je. Kdyz em sa na to ptal znamich tak mi pokazde rekli neco jineho. Nevite nekdo jestli jeto tym ze z tama unika co2, nebo naopak z tama neunika tak ta plisen vznika? A nebo je to uplne necim jinym?

Předmět Autor Datum
A kvasilo to před tím?
Skipi 18.11.2011 16:15
Skipi
A je to urcite plisen? Neni to jenom "deka"?
bahno 18.11.2011 17:15
bahno
No to nevim, delam letos kvas poprve tak jeste nemam moc skusenosti, ale udelali sa me na tom takove…
dave018 18.11.2011 18:35
dave018
A už máš koupenou slepeckou hůl?
sHpy00n 18.11.2011 19:05
sHpy00n
Když to děláš poprvé,tak nevíš jak to má vypadat,to nechodíš do hospody?Nemáš kámoše?Někoho splaš,tř…
Des 18.11.2011 21:02
Des
Prvni si poradne precti na co se ptam a pak mi rad. Na povrchu sa me udelala plisen. tu sem z tama z…
dave018 19.11.2011 08:49
dave018
Poradím vyfotit a pak Vám tady asi hodně lidí řekne, co je špatně. Osobně jsem dělal jablečný kvas,…
tr 19.11.2011 09:08
tr
tu plisen uz sem zeskrabnul takze fotku uz udelat nemuzu
dave018 19.11.2011 09:34
dave018
Stačí i teď, hodně napoví.:-)
tr 19.11.2011 17:21
tr
ale i tak dik
dave018 19.11.2011 09:31
dave018
Tak ta plisen sa mi udelala znova. Tady je odkaz na fotky, tak sa prosim na to mrknete nastenka
dave018 21.11.2011 14:37
dave018
Tady o plísni píšou skoro jako o klasickém průběhu kvašení...Tak bych to pak prostě před pálením jen…
Redsnake 21.11.2011 14:50
Redsnake
Mám zkušenosti s ovocným vínem. Po naložení má také snahu plesnivět, proto je nutné to míchat (1x de…
jindra2 21.11.2011 14:52
jindra2
Zdravím, takto to teda vypadat nemá. My jste vždycky nasbírali jablka, umyli v plechové vaně jen tak… poslední
tr 21.11.2011 19:16
tr

Prvni si poradne precti na co se ptam a pak mi rad. Na povrchu sa me udelala plisen. tu sem z tama zeskrabnul a dal pryc, ale ja sa ptam na to cim sa to dela, protoze kdyz uz sa na to nekde zeptam jak ty rikas v hospode nebo u souseda, tak kazdy mi poradi neco jineho.

Zdravím, takto to teda vypadat nemá. My jste vždycky nasbírali jablka, umyli v plechové vaně jen tak normálně, trochu nahnilá vykrojili na zdravé a pak šup do šrotovačky. Šrotovačka z toho udělala cca 5mm kousky ne pastu, to není dobré, pak se trochu ochutnalo a případně přidala voda s cukrem. Dále se naplnily bečky a daly se do prádelny, kde byla udržovaná teplota na cca 20 stupních. Ze začátku se to promíchalo a jak to začalo kvalit, tak se již koláč na vrchu nechal být. Bečky byly zakryty víkem, či novinami a krom mušek tam nic nebylo, kvasinky netřeba přidávat. Při měření se udělal díra veřečkou, nebo tyčkou v koláči, odebrala šťáva hadicí a zbytek se nalil zpět do otvoru, který se opět zacpal šrotem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru