Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Křovinořez - jaký průřez struny.

Občas používám na zahradě křovinořez. Po zkušenostech s křovinořezem HECHT od firmy WERCO si jej půjčuji od zahrádkářů (značka Oleo Mac). Zatím jsem používal struny s kruhovým průřezem, ale dělají se i třeba hranaté nebo hvězdicové. Ptal jsem se v prodejně zahradního nářadí, jestli je v tom nějaký podstatný rozdíl, ale prodavač na mne dělal dojem, že asi neví co po něm chci. Máte někdo zkušenost s používáním hranatých strun, myslíte, že až si zase budu křovinořez půjčovat, že se mi vyplatí koupit si vlastní hranatou strunu?

Předmět Autor Datum
Hranatá polyamidka seká trochu líp a vydrží dýl, než standardní kruhová struna, ale taky je dražší..…
Uroboros 22.05.2014 08:08
Uroboros
Hvezdice seka o dost lip nez kulata(osobni zkusenost) a prej i lip nez hranata, ale hranatou jsem ne…
bahno 22.05.2014 09:12
bahno
kulata struna je na sekani, vyzinani tam kde vis ze nebude bodlaci a husta vysoka trava, je spis opr…
kamzl 22.05.2014 15:33
kamzl
U struny spíše záleží na výkonu křoviňáků.Už jsem vyzkoušel snad vše co prodávají ,mimo ocelových la… poslední
sup z čeřína 22.05.2014 20:42
sup z čeřína

Hranatá polyamidka seká trochu líp a vydrží dýl, než standardní kruhová struna, ale taky je dražší... Pokud na zahradu nevysekáš celou cívku, tak bych to vůbec neřešil :-). Mne přijde nejvýhodnější sekat nožem, nesnášim tu jemnou travní břečku co vytvoří struna. Ale faktem je, že ne všude člověk s tim nožem může.

Hvezdice seka o dost lip nez kulata(osobni zkusenost) a prej i lip nez hranata, ale hranatou jsem nemel. Ale taky ubejva o neco rychlejc, ne ale zase uplne drasticky.
Spis si nedovedu predstavit, jak to delat s pujcenym krovinakem, za sezonu je spotreba tak 2 civky struny, kdyz s ni clovek jenom dosekava kam se nedostane sekackou. Civka je neco pres 4m, maly baleni struny co se prodava je 15m, takze na 2 roky. A na volnej teren je mnohem lepsi nuz.

kulata struna je na sekani, vyzinani tam kde vis ze nebude bodlaci a husta vysoka trava, je spis opravdu na vyzinani nez na sekani, kdyz uz s ni chces sekat travu - jinak se pouziva na
sekani nuz

Hranate nebo trojuhelnikove jsou pro vyzinani porostu ktery je ruznorody a je v nem hodne bodlaci nebo vysoka trava, ale taky to neni ono, ma lepsi pruraznost ale nuz je nuz - nepouzivej je kolem plotu, ukrutne mizi, na dozinani kolem plotu bo podezdivek pozivej kulatou.

Je rozdil mezi vyzinacem a krovinakem(motorovou kosou) a tim padem i pro to co jsou urceny.

Prodavaji se i takove chytaky jako kruhove struny s ocelovym lankem apod. za nehorazny penize, ver mi ze v tech rychlostech a pri vyzinani co to dokaze udelat to nema vubec vyznam, snad jen na ty bodlaky a vysokou travu ale na se vracim k tomu nozi jako i kolegove tady.

U struny spíše záleží na výkonu křoviňáků.Už jsem vyzkoušel snad vše co prodávají ,mimo ocelových lanek a v podstatě je to jen o tom kolik chcete utratit.Nejvíce při sečení píská hvězdička a tak to zní jako ,že je nejlepší.Stejný trik jako u vysavačů.Dobrý je skladovat strunu ve vodě.Líp klouže nebo jak to nazvat. I Stihl to doporučuje.Ale každý jsme jiný a stále hledáme.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru