Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LCD bliká a podsvícení

Mám LCD Fujitsu Siemens necelý rok.
Už hodně dlouho pozoruju, že třeba některé www stránky zobrazí špatně.
Třeba stránka www.cestiny.cz jak jsou na bocích ty proužky na tmavém podkladu, tak to šíleně problikává. Na ostatních LCD (LG) jsem si toho nevšiml, a nedělá to tam prostě. Nevím jestli můj LCD to dělá už od novoty, ale mám pocit, že kdysi to nedělalo...
Tak samo při některých jednolitých barevných plochách, třeba když si otevřete Malování a neotevřete žádný soubor, tak ta šedá plocha je taky trochu neklidná..

A nakonec: U té šedé plochy, ale i u čistě bílé to jde trochu vidět, že ve středu monitoru je takové oválné místo které je o něco světlejší než zbytek monitoru..
Jak to bylo nové, tak podsvícení bylo myslím kvalitnější, to to podsvícení je "zhuntované" už po roce?

Jak se na oba dva problémy dívají reklamační podmínky?

Děkuji

Předmět Autor Datum
Zkus změnit obnovovací frekvenci.
DD 19.09.2007 14:52
DD
Mas-li monitor pripojen na D-Sub, pouzij automaticke nastaveni (neznam tento kousek /ani typ nepises…
mif 19.09.2007 17:21
mif
Též mám Fujistu Siemens P19-2 od 02/2006, který prezentují jako spolehlivou značku. Asi ouha, před p…
OtaDrak 19.09.2007 18:28
OtaDrak
Mozne, ale nepravdepodobne. (kvalitni) Pulsni zdroje si s nejakou spickou (pokud nema dvacet kilovol…
mif 19.09.2007 19:02
mif
Tak aby tu bol protinazor...predavam hlavne Philips a Samsung a obcas dake FS. So ziadnym neboli pro… poslední
fleg 20.09.2007 12:37
fleg
Děkuji. Myslíte, že jdou obě "vady" reklamovat? Co když se to podsvícení ještě zhorší?
Notes 20.09.2007 12:32
Notes
Podsvícení se časem určitě trošku zmenší, ale Vy to těžko zaznamenáte. Jediné co můžete udělat je zk…
CooLeR 20.09.2007 12:36
CooLeR

Mas-li monitor pripojen na D-Sub, pouzij automaticke nastaveni (neznam tento kousek /ani typ nepises/, ale tlacitko "Auto", ci polozka v menu, by byt mohlo) nebo si pohraj s "Phase" a "Clock". Mas-li DVI, zkus jiny kabel.

Co se tyka podsvetleni, je to mozne. Je-li to (jelito ]:)) nejaky lowend, nedivim se...

BTW: nedavno jsem resil podobny problem u usera, kteremu na 19" LG skrz D-Sub "plavaly" okraje ikon a zrnila plocha. Svete div se, bylo to zdrojem (asi vyhnila filtrace)! Vymenil jsem PSU a obrazek jak od Nadara ;-)...

Též mám Fujistu Siemens P19-2 od 02/2006, který prezentují jako spolehlivou značku. Asi ouha, před pár hodinami mi ho dovezli ze záruční opravy. Závada je jiná než tvoje u mne začala tak, že vždy při zapnutí PC se jednotlivé fáze bootování zobrazily částečně (zábleskem) a nakonec černo. Pomohl restart, potom dva a za tři dny šmitec. V druhým PC jsem zjistil, že je to monitorem, jinak už jsem měl připravený příspěvek. Apropo, byly to tři kondenzátory a za 6 dní byl zpátky (Praha).
To byla má druhá záruční oprava LCD monitoru. Ten první byl AOC LM729 17. A nyní bych se rád zeptal je možné, že mi odcházely, když nemám přepěťovou ochranu 230V.

Mozne, ale nepravdepodobne. (kvalitni) Pulsni zdroje si s nejakou spickou (pokud nema dvacet kilovolt :-)) hrave poradi. Prodal jsem jeden (slovy: JEDEN) moncl FS a po tydnu putoval na reklamaci - zhnily zdroj. AOC neznam (znam, ale neprodavam). Dle meho skromneho nazoru jsi proklet ]:).

PS: byl jsem velmi mile prekvapen "znackou" Acer. Tyhle kousky (z lowend segmentu - cenou shity) nejsou az takove s*acky. Useri chteji usetrit a trvaji na Aceru. Ja jim je objednam, brblam neco o mamlasech, ruka se mi trepe pri vyplnovani objednavek, a ony (ty LCDcka) jedou jak draci (po dvou letech zadna viditelna zmena v podani obrazu)! Mozna jsem mel jen stesti (pri cca 15-ti kusech?), ale uz nebrblam...

Tak aby tu bol protinazor...predavam hlavne Philips a Samsung a obcas dake FS. So ziadnym neboli problemy a subjektivne sa mi nezdali horsie ako ine lcd. Naopak ak som bol dakde u zakaznika a videl som nejake divne farby, preblikavanie alebo vadny pixel bol to Acer a spol (Acer a spol nepredavam takze lcd neboli odo mna). Ale je pravda, ze podla dizajnu slo o min rok stare kusky.
U mna ked trva zakaznik na zn. Acer alebo inej poslem ho ku konkurencii. Vynimkou su ludia ktorych poznam, tak tym pokial na tom trvaju vyhoviem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru