Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LENOVO vs. DELL (jaký je lepší)

Zdravím lidi,
Rozhodl jsem se že si pořídím Lenovo, ale nějak jsem znejistil, protože nevím jaké části jsou hliníkové a jaké ne. Tak jsem se porozhlédl dále a našel jsem Dell, který je na tom výkonnostně pomalu stejně až na pár maličkostí. Myslíte, že má smysl si připlatit těch pár tisíc na ten Dell, nebo se to výkonnostně moc nepozná ?

Předmět Autor Datum
Co se týče srovnávaného výkonu, tak např. při psaní ve Wordu rozdíl mezi GeForce 730M vs. 740M určit…
VN 28.11.2013 23:36
VN
Zásadním rozdílem je jen to, že ten Dell má SSD disk. Rychlostně to jistě bude znát, ale zase to nen…
Wolve 28.11.2013 23:47
Wolve
Dell má hlavně u lepších modelů NBD, kdežto Lenovo si za podobnou službu nechá zaplatit..
touchwood 29.11.2013 07:11
touchwood
Otazka je jestli se ve Windows 8 vubec k tomu Wordu probojuje, ja obvykle zapnu a ziram na system a…
RedMaX 28.11.2013 23:52
RedMaX
Nainstaluj si Classic Shell. Já to na nových notesech dělám jak na běžícím páse. Zvláštní je, že ani…
mif 28.11.2013 23:56
mif
Nepomuze! Samozrejme Classic Shell je zaklad a je na notasu s Win8 jako prvni, ale neni to nic plat…
RedMaX 29.11.2013 00:09
RedMaX
Tohle se mi ještě nestalo (a ani zákoši nic takového nehlásili). Ale věřím ti. Osmičky jsou předzvěs…
mif 29.11.2013 00:14
mif
Microsoft se proste rozhodl, ze je nutne aktualizovat na Windows 8.1 a hotovo. Treba mohl kolega omy…
RedMaX 29.11.2013 06:54
RedMaX
Tak mě win 8 nevadí, měl jsem a upgradoval na 8.1 jsem spokojen a nemám žádný zásadní problém. Vadí…
Domikkk 28.11.2013 23:59
Domikkk
Tak chtěl bych ho na ten Word, Photoshop, 3D programy a nějaká ta hra (žádné nové).
Domikkk 28.11.2013 23:57
Domikkk
Samozřejmě po stránce výkonu (především grafika) je zmíněná konfigurace Vostra 5470 pro Tebe výhodně… poslední
VN 30.11.2013 12:11
VN

Zásadním rozdílem je jen to, že ten Dell má SSD disk. Rychlostně to jistě bude znát, ale zase to není takové terno aby stálo za to si připlatit cca 3000Kč navíc. A především preferuji Lenovo neboť s jejich zpracováním,výkonem a hlavně potom systémem chlazení jsem byl vždy spokojen.

Otazka je jestli se ve Windows 8 vubec k tomu Wordu probojuje, ja obvykle zapnu a ziram na system a snazim se to hypnotizovat, aby se neco dalsiho vubec spustilo. ]:)

Ten Dell tam ma inzerovanej Windows 8 Pro, takze by mel jit downgrade na Windows 7, to by byla znacna vyhoda.

Nepomuze!

Samozrejme Classic Shell je zaklad a je na notasu s Win8 jako prvni, ale neni to nic platny. Takhle proste jsme u zakaznika, kolega mel slovo, obcas kouknul do notebooku na nejaky ceny, aby daval aktualni informace, najednou lup a uz tam bylo Metro, pas pres obrazovku:

Aktualizujte system na Windows 8.1. Pro prechod do Store pokracujte dale.

Hm, tak mi podal notas a vyres to a hned. No nic jinyho ani kombinace CTRL-ALT-DEL nefungovala, tak jsem pokracoval do Store, tam mi to napsalo, ze nemam pripojeni na internet, bodejt by jo kdyz jsem u zakaznika a vyzvalo me to, at se pripojim na internet.
Nechci, prsknu mysi do levyho horniho rohu a vratim se do klasickych Windows, vyjedu z rohu a skoci mi tam Metro a Store, zase ta obrazovka, at koukam aktualizovat na Windows 8.1 a zapnout si internet. 10 MINUT JSEM SE TAM POTIL NEZ JSEM TO ODSTRELIL Z PROCESU. Proklel jsem jak Microsoft, tak kolegu, ze si notas s tim debilnim systemem koupil.

Microsoft se proste rozhodl, ze je nutne aktualizovat na Windows 8.1 a hotovo. Treba mohl kolega omylem neco zmacknout, ale proste neuveritelny, ze to potom neslo shodit a neustale to nabihalo jako aktivni okno s fokusem nad ostatnima, takze nez se mi podarilo se prekliknout do spravce uloh a odstrelit to, to byla vecnost. Proste hnuj, ale byl jsem posledni dobou v nekolika velkych firmach vcetne velke ceske banky a vsude jsou 7edmicky, dokonce prechazi z XPecek na Win7, proste tenhle system je evidentne branej jak firemni a pravdepodobne bude mit zivotnost podobnou jako XP a pak Microsoft prijde zase z novym takovym firemnim systemem, coz me ale radost nedela, protoze bych rad vsude videl linux. ;-)

Samozřejmě po stránce výkonu (především grafika) je zmíněná konfigurace Vostra 5470 pro Tebe výhodnější (hry, i když starší, 3D). Oproti běžnému HDD je zde také podstatně svižnější SSD, což pokládám - nejen u notebooku - opět za nemalé plus. Co se týče pevnosti konstrukce, pak IdeaPad U430p určitě nezklame, v tomto směru patří v rámci podobně zaměřené konkurence k těm nejpovedenějším (viz i velmi dobré hodnocení na notebookcheck.net, kde je zde použité hliníkové pouzdro svou bytelností srovnáváno s obdobou jako u Asus Zenbook či známým hliníkovým unibody u Apple). Jak je na tom v reálu po stránce konstrukce Vostro 5470 (na case použit eloxovaný hliník), nevím. Odhlédnu-li od dalších zajímavých parametrů možných k srovnání (teploty bez zátěže / v zátěži, systém chlazení, míra jeho hlučnosti, výdrž na baterii atd.), zastavím se alespoň u záruky. Jak výše zmínil touchwood, Dell nabízí u Vostra 5470 tříletou NBD záruku (řešeno u zákazníka "do druhého pracovního dne"). Lenovo v případě IdeaPadu U430p nabízí pouze standardní dvouletou záruku, potřebný servisní zásah proběhne (na rozdíl od řady ThinkPad) v Polsku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru