Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lakovací/stříkací pistole - doporučení

Dobrý den, rád bych si pořídil lakovací pitoli, kterou bych občas nalakoval drobné díly na moto - blatníky, rám atd..
Uvažuji o této, chtěl bych s ní stříkat, základ, plnič i vrchní barvu, dole v popisu je pro základy a plniče tryska 2 mm, pro vrchní 1,7 mm, co se stane, pokud budu mít jen trysku 1,7mm?

Pistole splňuje podmínku ceny, kterou jsem si stanovil( 3.000,-Kč), Nemá někdo s tímto typem zkušenosti, nebo nedoporučil by mi i jinou?

Děkuji předem.

Předmět Autor Datum
stříkací pistole .... kterou bych občas nalakoval drobné díly .... Stříkací pistole má obrovské nák…
Joseph 29.07.2013 18:53
Joseph
Dík za reakci, kompresor se vzdušníkem mám + připravený redukční ventil s filtrem, prostor není prob…
Seket 29.07.2013 19:08
Seket
Asi o tom vieš, ale pre istotou pridám postreh, čo som si tak všimol u autolakovníkov - farby majú n…
pilot 30.07.2013 07:15
pilot
Dobrý den,to co popisujete je stojan s barvami,ze kterých se namíchává určitý odstín,ty barvy se mus…
Lubomír 30.07.2013 10:13
Lubomír
Koukám rad plno, ale nikdo se nevyjádřil, k té pistoli. :-) Myslím si že zhodnotit která pistole je…
Zerozero 30.07.2013 22:09
Zerozero
Zerozero, díky za reakci, asi se nepodaří najít někoho, kdo tuto konkrétní pistoli má. Pátral jsem p…
Seket 03.08.2013 21:50
Seket
Dobrý den,to co popisujete v prvotním dotazu nesedí té velké pistoli s obsahem nádobky na 0,6 litru,…
Lubomír 04.08.2013 11:00
Lubomír
Na občasný lakování ti určitě postačí něco levnějšího a nemusí to být ani extra značkový. Co jsem ko…
Luba154 05.12.2013 22:44
Luba154
Osobně se mě ta vaše pistole co si chcete koupit líbí.Tento typ stříkacích pistolí vyhovuje.Já vlast… poslední
dabac 06.12.2013 11:54
dabac

stříkací pistole .... kterou bych občas nalakoval drobné díly ....

Stříkací pistole má obrovské náklady na režii, potreba tlakového vzduchu, potreba prípravku pro vešení a sušení, potreba redit a filtrovat barvy, potreba neustále čistit a proplachovat pistoli. Absolútne nevhodná na občasnou práci v malém.

Dík za reakci, kompresor se vzdušníkem mám + připravený redukční ventil s filtrem, prostor není problém, přípravky na věšení také ne.
Ta myšlenka vznikla z tvrdohlavé potřeby se to zkusit naučit a moci si lecos udělat sám.

Asi o tom vieš, ale pre istotou pridám postreh, čo som si tak všimol u autolakovníkov - farby majú na rotačných stojanoch, ktoré ich automaticky premiešavajú. To asi tiež nie je najlacnejšia záležitosť. Na druhej strane, možno plánuješ kupovať farby pripravené na okamžité použitie (netuším, či to tak ide).

Dobrý den,to co popisujete je stojan s barvami,ze kterých se namíchává určitý odstín,ty barvy se musejí před navažováním důkladně promíchat.Je na to PC program,který dle vzorníku určí přesnou gramáž určité barvy pro smíchání na daný odstín.Na digitální váze se určené barvy naváží a opět promíchají a je hotovo.Je to trošku alchymie,kámoš míchačku má a bývám u toho,když míchá a dále ještě odstín dolaďuje,aby opravdu seděl k odstínu na autě.Pokud se jedná o celolak,tak to je podstatně jednodušší.Barvy jsou dvousložkové,takže musíte dodržet i správný poměr tužidla,to vám také určí míchač barev.Potom,pokud nesmícháte s tužidlem, můžete barvu skladovat poměrně dost dlouho a pak použít.Před použitím důkladně promíchat,dát tužidlo,promíchat,případně mírně rozředit na požadovanou konzistenci a stříkat.Stříkat ihned,žádné velké zdržování,barva tuhne i v pistoli,po nastříkání ihned pistoli důkladně vymýt,jinak barva zatuhne uvnitř a je nenávratný průšvih.
Dále s tou pistolí,musíte vědět,jak velké věci chcete stříkat.Na velké plochy je třeba pistole s větší tryskou,aby se barva dokázala důkladně slít.Na drobnosti stačí pistole malá s menší tryskou,ta stíhá malé plochy dostatečně pokrýt.:-)

Koukám rad plno, ale nikdo se nevyjádřil, k té pistoli. :-) Myslím si že zhodnotit která pistole je lepší a která horší, dokáže jen lakýrník s dobrou praxí. To proto, že dobrý lakýrník dokáže udělat výborný výsledek i s levnou pistolí a naopak kdo to neumí, není mu platný ani nástroj za deset tisíc. Pro to, že se chceš teprve učit se stříkací pistolí zacházet, bude ta uvedená více než dobrá. Podle vzhledu to vypadá na nástupce výrobce Kovofiniš (možná) a ty pistole byly dobré.
S velikostí trysky bych si nedělal až tak starosti. Každá pistole má regulaci množství barvy v dost širokém rozmezí. Ta tryska 1,7 bude dobrá jak na základ, tak na vršek. Vzlášť na menší plochy.
Ono také zvládnout "kropičku" s velkým množstvím barvy dokáže jen dobrý lakýra. Snadno se to přelije a barva steče.
Pro zajímavost, brácha koupil v Lidlu stříkací pistoli za asi pět stovek, už nevím přesně. Mám ji doma, ale ještě jsem s ní nestříkal. Je to určitě nějaká Čína, ale od pohledu nevypadá špatně, stříkací ústrojí je precizně opracované, celkově vypadá pěkně. Ale jak jsem psal, ještě jsem ji nevyzkoušel. Myslím ale, pro domácí použití může být dobrá. Musím konstatovat, že věci z Lidlu mě ještě nikdy vyloženě nezklamaly.:puff:

Zerozero, díky za reakci, asi se nepodaří najít někoho, kdo tuto konkrétní pistoli má. Pátral jsem po výrobci a vypadá to, že je to Čína, ale co dnes není...a není to nástupce Kovofiniš.
Našel jsem ještě tuto pistoli, která se dá koupit s tryskou 1,8 levněji zde

Asi půjdu do této značky, co koupit 1,4 nebo 1,8?

Díky

Dobrý den,to co popisujete v prvotním dotazu nesedí té velké pistoli s obsahem nádobky na 0,6 litru,to je pistole na celolak auta.Zjistíte to sám,pistole je těžká a špatně manipulovatelná při stříkání záhybů a zákoutí na rámech.Také mám pistoli na půllitr barvy.Loni jsem stříkal nabořené rodinné saxo,blatník, přední mřížky a prostor okolo motoru malou pistolí ,která je na odkazu.Tuto pistoli vlastním se spokojeností spoustu let,jsou k mání všechny díly,filtry ,trysky,nádobky a pod.Později jsem tyto pistole viděl i u kámošů autolakýrů,kteří je také používají na drobnosti,prostě vleze i tam,kam se s velkou nedostanete.Stříkal jsem s ní i plnič a ani nebyla naplno otevřená.Chtějte 150 ml,pohodlně stačí na nastříkání blatníku na menším autě.V odkazech si rozklikněte příslušenství k pistolím a dle výrobního čísla najdete správný díl.Také myslete na spotřebu vzduchu ,ona spotřeba 200-350 l/min je na již výkonnější kompresor.:-)http://www.studnanaradi.cz/cz/katalog/pistole-na-k ompr-popruhy/strikaci-a-ofukovaci-pistole-hadice/p 19640-strikaci-pistole-s-horni-nadobkou-0-15l-mini / ,pistole-a493

Osobně se mě ta vaše pistole co si chcete koupit líbí.Tento typ stříkacích pistolí vyhovuje.Já vlastím 3ks střík pistolí kovofiniš nejstaršíRU 8 rv.1972,RH9 rv.1983,RD14 rv.1988,A proto mám tyto 3 ks.že se mi nějak nechce na různé práce měnit trysky.Já to mám již vyběhlé typy ale konstrukčně jsou tyto pistole s horní nádobkou přibližně stejné.Čili bude to pro vás dobrá volba.Pokud vám nevadí fin náklady tak také sady trysek ty se hodí.A obavy že se s tou nádobkou nikam nedostanete nejsou podstatný.tak tam dostříknete.V tom to není.Ještě bych vám doporučil dokoupit regulátor tlaku,ten se také hodí.Jinak vám přejí hezký požitek z krásně nalakovanách kousků.CHce to trénovat a trénovat.Ze začátku to hodně poteče ale to se poddá.Začínat se širokým paprskem.Koupí této stř.pistole neprohloupíte a bude vám sloužit hodně hodně dlouho.jinak tryska 1,4, nebo 1,8 vyhovuje pro danou práci bohatě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru