Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem C# jak porovnat obsah dvou souborů.

Ahoj, potřeboval bych prosím poradit. Mám 2 složky. Jednu na serveru a jednu na počítači. V obouch jsou textové soubory. V té na počítači je program. Obsah textového souboru na počítači:

locale_cz.eix 25Kb
locale_cz.epk 24Kb

A obsah textového souboru na serveru je stejný. Když ale změním velikost souboru locale_cz.eix nějak takto: locale_cz.eix 25Kb na locale_cz.eix 26Kb tak aby to v počítači smazalo soubor locale_cz.eix který se nachází v pack/ a stáhlo to nový locale_cz.eix který se nachází v files/ na serveru.
Na počítači ve složce client je ten program. A ve složce client se nachází ta složka pack (jen abyste byli v obraze).
Potřeboval bych prosím poradit. Dělám v programu Visual Studio 2012 v jazyce C#. Nějaké základy umím ale na toto jsem nemohl přijít. Děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
Do jedného reťazca načítaš obsah súboru na serveri. Do druhého reťazca načítaš obsah lokálneho súbor… poslední
los 20.07.2013 12:38
los

Do jedného reťazca načítaš obsah súboru na serveri. Do druhého reťazca načítaš obsah lokálneho súboru. Ak sa líšia, stiahneš oba súbory do nejakých dočasných súborov (napr. rovnako pomenovaných ale s príponou .part). Po dokončení sťahovania ich premenuješ tak, aby nahradili staršie súbory.

Nepíšeš, aký máš prístup na server (HTTP/FTP/SFTP/...), tak predpokladám HTTP. Ak je server správne nastavený, tak posiela v HTTP hlavičku E-Tag alebo Last-Modified, takže stráca zmysel mať ešte ďalší textový súbor. Pri tom textovom súbore ešte vyvstáva otázka, čo sa má stať, ak sa zmení len o jeden bajt (pri veľkosti uvedenej v kB zmenu nezaregistruješ). Tiež nezaregistruješ zmenu v prípade, že sa zmenil len obsah súboru, ale nie je jeho veľkosť.

Pre prečítanie reťazca môžeš použiť WebClient.DownloadString.
Pre stiahnutie súboru môžeš použiť WebClient.DownloadFile.
Pre premenovanie súboru použiješ File.Move. Predtým vymažeš pôvodný súbor pomocou File.Delete.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru