Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lenovo IdeaPad Y580 - spálená GK??

Dobrý den, jedno podobné téma jsem tu už našel, tak se předem omlouvám za dotaz. Jen mě zajímá zda-li je vážně jediným možným řešením servis či nikoliv.

Mám ntb Lenovo IdeaPad Y580 (GK - GeForce GTX 660M), všechno bylo ok, dokud jednoho dne při hraní Doty 2 (nic extra náročného) mi ona Dota spadla, občas se to stávalo, nějak bych to neřešil. Horší je, že už jsem se nepřipojil zpátky, pokaždý to spadlo znovu. Resetoval sem PC, nic. Zkoušel sem taky pustit něco jiného (Skyrim, M&B Warband), obojí neúspěšné, resp. jakmile se dostanu do nějakého bodu, hra spadne a nemusí to být nutně nějaké prostředí, kde potřebuji vysoký výkon. Skyrim mi nenaběhne vůbec, při druhé zkoušce navíc celý PC zamrzl, musel sem ho tvrdě vypnout.

Většinu času se mi hned po spadnutí objeví hláška "Ovladač zobrazení přestal pracovat a byl obnoven" či něco v tom smyslu.

Aktualizoval sem ovladače grafiky a zkoušel sem přeinstalovat DirectX pro lepší "dorozumění", jelikož občas ovladače nekooperují s Directy, ale ani to nepomohlo. Měřil sem teploty v zátěži (těsně předtím než ty aplikace spadly) a byli víceméně v pořádku, grafika sice někdy šla až na 80°C, ale u ntb a kór v zátěži by to snad měla zvládnout.

Jestli jsem grafiku nějak spálil, to nevím, kvůli záruce se fakt hrabat v ntb nehodlám, ale divil bych se kdyby to zrovna grafikou nebylo, interní totiž zvládá chod systému v pohodě, jen když začnu používat nVidii tak to jde do kytek. Jde mi jen o to jestli někdo nezažil podobný problém přímo s tímto kusem a jestli se mu to povedlo vyřešit. Pokud se nikdo takový nenajde, holt dám noťas do servisu.

Předem díky za názory/odpovědí.

Předmět Autor Datum
Jeidne co mozes urobit pred reklamaciou je nahodit tam ciste recovery, nic neupdatovat len nainstali…
MM.. 28.05.2013 18:27
MM..
No, jelikož se mi to stalo u 3 her, tak se mi SW zdá spíš jako zbožné přání :D Ale ok, za zkoušku už… poslední
Refresher 28.05.2013 18:29
Refresher

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru