Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lenovo a panty

Dobrý den, mám takovej spíše dotaz. Myslíte si, že se nějak může poškodit pant(nebo coklov jiného) u notebooku když jsem chtěl vzít nějakou věc za notebookem a omylem jsem drbl na levou stranu displeje, že notebook až poskočil? Hned jsem si řekl, že bude prasklý pant, ale naštěstí není. Myslíte, že jsem snížil životnost pantu nebo ne? A ještě jedna otázka, kdyby mi pant fakt omylem po nějaké době praskl což doufám, že ne uznávají se reklamace nebo jdou opravit? Mám Lenovo ThinkPad Edge E531 takže snad kvalitnější model, který by to mohl vydržet. Díky za odpovědi :) Vím možná blbý dotaz, ale chci znát vaše názory.

Předmět Autor Datum
Neřeš to. Pant nepraskne omylem, ale únavou materiálu. Reklamaci s největší pravděpodobností neuznaj…
karel 09.11.2013 22:57
karel
Takže myslíte, že jsem mu nijak neuškodil? Máte nějaké zkušenosti s Lenovem a panty jestli se kazí n…
LenThPE 09.11.2013 23:01
LenThPE
Při slušném zacházení vydrží dost. Vyměnit jdou svépomocí nebo použít nějaký servis.
karel 09.11.2013 23:22
karel
No právě :D ted si myslím, že na životnosti jsem jim nepřidal, ale jinak s notebookem zacházím jak n…
LenThPE 09.11.2013 23:24
LenThPE
Jestli tě to uklidní :) ___KLIK___
karel 09.11.2013 23:28
karel
To je krásný :D ale já nemám nejvyšší model jen ThinkPad, ale mám ThinkPad Edge což je něco mezi mul…
LenThPE 10.11.2013 00:02
LenThPE
Never testovacim videim a reklamnim kydum. Panty ani na nejvyssich radach Thinkpadu uz davno nejsou…
kurelaa 10.11.2013 18:43
kurelaa
Díky, to jste mě uklidnil :D Na kolik si myslíte, že by vyšla výměna pantu v servise?
LenThPE 11.11.2013 22:32
LenThPE
Myslím, že se stresuješ zbytečně. Pokud dispej s rámem nešel do zkrutu, tak bych se nebál. Na druhou…
Defrag 10.11.2013 11:52
Defrag
Můžu se zeptat jak jako do skrtutu? Nějak v tomhle plavu. Spíše se bojím, že jsem snížil životnost c…
LenThPE 10.11.2013 13:52
LenThPE
Namáhání do zkrutu je myšleno tak, že když budeš např. levý roh otevřeného displeje přitahovat k sob…
Defrag 10.11.2013 16:40
Defrag
Ano vím to, že je to ThinkPad... bohužel Edge tudíž odlehčený pracovní stroj. Když se dívám pod svět…
LenThPE 10.11.2013 17:32
LenThPE
Pokud to funguje dobře, tak pak to nemá smysl více řešit. Podle mě jsi pantu neublížil. Těžko to vša…
Defrag 10.11.2013 17:50
Defrag
Ok díky za odpovědi. Notebook je ještě cca 20 měsíců v záruce, ale těžko by mi ji uznaly. Ale uvidím…
LenThPE 10.11.2013 18:21
LenThPE
Zrovna jsme řešili u Lenova (model z hlavy nevím) prasklé panty v záruce - světe div se, oprava vč.…
Kurt 10.11.2013 18:29
Kurt
Asi to bude jak kdy no, někdy opraví někdy ne. Ale jak znám své štěstí tak panty rupnou 2 měsíce po…
LenThPE 10.11.2013 18:42
LenThPE
Přesně tak, je to loterie. Kdo to dostane do ruky v servisu a hlavně, jaké mají pohyny. Kolikrát to…
Defrag 10.11.2013 20:24
Defrag
Praskaly panty u R31. Stalo se mi to taky, ale nebyla to totalka, spis jen popraskanej plast. U Thin…
kubik 12.11.2013 11:26
kubik
Já právě u Edge taky ne, ale podle mě má lepší kvalitu zpracování než obyčejný multimediál. Nevíte k… poslední
LenThPE 12.11.2013 17:56
LenThPE

No právě :D ted si myslím, že na životnosti jsem jim nepřidal, ale jinak s notebookem zacházím jak nejlíp můžu. Moc často nepřenáším. Co ale dělám je, že třeba za den notebook 2-3 zavírám a otvírám, ale to není zase tak hrozný ne?

To je krásný :D ale já nemám nejvyšší model jen ThinkPad, ale mám ThinkPad Edge což je něco mezi multimediálním a tímto nejv. modelem, otevírání a zavírání je podle mě, ale něco jinýho než to když se silou bouchne proti displeji. Ale budu vám věřit no, už to nevrátím.

Never testovacim videim a reklamnim kydum. Panty ani na nejvyssich radach Thinkpadu uz davno nejsou to, co driv byvaly. Nam ve firme praskly na nejvyssich radach ntb na vsech tusim 4, dokonce na ntb, ktery byly v zaruce. Co je obrovsky problem, Lenovo se bude snazit poprit zaruku na panty. Bude z tebe delat vola a nam v zaruce opravili jen 1, a to jeste po te, kdy nas kontaktoval nejakej debilni, vysoce postavenej kravatak ze zastoupeni Lenova, ktery meli v Bratislave (byl to nejakej chorvat nebo co) a ptal se kolik ntb jsme od nich uz koupili, co s nima delame, jak se to stalo, pozadoval foto atd. a pak nam milostive u 1 ntb v zaruce vymenily panty. Od te doby kupujem panty na Ebay za 6 usd od tamanu. Jsou hnusny, vypadaji vselijak, ale zatim pres rok drzi. Servis Lenovo ti na 99% panty v zaruce neopravi, mam znamyho servisaka a maji shora dany pokyny.
Takze pokud mas navic nizsi rady nez T apod., tak na zaruku na panty zapomen, pokud ti nepraskne v nejake kratke dobe po koupi nebo nemas dokoupenou nejakou specialni zaruku (pokud ji nabizeji). My mame na vsechny ntb T rady 3 leto uzaruku NBD, plus nejaky doplnky a na panty se to nikdy, krom toho jednoho pripadu, nevztahovalo a u toho jsme si pripadali jako zebraci.

Myslím, že se stresuješ zbytečně. Pokud dispej s rámem nešel do zkrutu, tak bych se nebál. Na druhoustranu pochybuju, že by ten notes měl roll cage, jako měla třeba nadčasová T/R61. Lenovo svého času bezproblémově uznávalo výměny pantů v záruce. Většinou byl důvodem reklamace "vykl" v důsledku vůle. Tzn. že když máš displej otevřený, tak se volně vaklá např. +/- 1 cm. Pak zpřísnili kritéria posuzování a začali reklamace odmítat s poukázáním na běžné mechanické opotřebení. Z legendární T61 pamatuju jak okolo pantu došlo k praskání plastů, přesto že měla pevnostní rám roll cage. Je však dost možné, že to byla výrobní vada, těžko říct, nevěděl to ani servisák, ale uznali to. Pro tebe je asi podstatné si uvědomit, zda jdou oba panty stejně ztuha. Pokud ano, neřeš to. Pokud má některý z nich zdánlivě větší vůli, můžeš se dotázat v servisu, jak to vidí oni. Panty jsou časovaná bomba notebooků. Bohužel, je to tak. Pokud se mění, vždy oba za nové.

Můžu se zeptat jak jako do skrtutu? Nějak v tomhle plavu. Spíše se bojím, že jsem snížil životnost célého oklí pantu atd. protože rána do okraje dipleje je něco jiného, než to když ho třeba 3x za den otevírám a zavírám. Ještě by mě zajímalo jak zjistím, který víc ztuha nebo méně? A ještě jedna otázka, notebook mám sice ještě 1,5 roku v záruce, ale jak znám notebooky tak se zeserou 2 měsíce po záruce. Kolik by stála oprava takových pantů v nějakém servise?

Namáhání do zkrutu je myšleno tak, že když budeš např. levý roh otevřeného displeje přitahovat k sobě a pravý od sebe, tak se to zkrucuje jakoby do "vrtule". Je to extrém, nedělat! Nebo když budeš frajersky otevírat notebook jednou rukou za levý nebo pravý roh, tak to "ohýbáš" taky. Neumím to líp popsat.
Při úderu mohly popraskat nějaké plasty v okolí pantu. Zkus to prohlédnout pod světlem a lupou jak v klidu, tak při otevírání a tedy dynamickém namáhání.
Jak poznat rozdíl mezi tuhostí pantů ti neřeknu. Je to dost subjektivní záležitost a nechci tě nabádat právě k tomu, abys to nějak zatěžoval. Nejlíp tomu je, když to otevíráš pomalu a za střed nad webkamerou. Notebooky jsou běžné spotřební zboží, bohužel. To že se začne sypat dříve než by sis přál, to je přáním výrobců a obchodníků, aby sis přišel brzy zakoupit nový. Jediné co s tím zmůžeš, je že to oddálíš dobrým zacházením a pravidelným čištěním.
Opravu formou výměny pantů musíš poptat v servisu. Lenovo dobře umí Český servis - pan L. K. Klidně jim napiš e-mail, lze předpokládat, že ti odpoví právě pan L. K.
Pak sem napiš své zkušenosti, určitě to uvítají i ostatní.
V závěru nutno podotknout, že sis vybral laciný plasťák a tudíž od toho nelze čekat zázraky. Je dost pravděpodobné, že servis bude mít na posuzování přísnější kritéria než např. pro řadu čistokrevného ThinkPadu od 25 000 Kč výše.
To jen aby ses nedivil, až ti přijde nepříliš potěšující odpověď a ty nebudeš ochotní přijmout, že ThinkPad tohel přeci nemůže. Ale ano může, řada ThinkPad degradovala i do low endu.

Ano vím to, že je to ThinkPad... bohužel Edge tudíž odlehčený pracovní stroj. Když se dívám pod světlem tak to vypadá, že nic nalomeného není, ale taky nevidím dovnitř, takže to neposoudím. A displej samozřejmě vždy otvírám za prostředek. Já se spíš chci ujistit, že jsem ted nesnížil životnost pantu. Jen co jsem se díval a zkoušel jsem trochu na pant zatlačit, tak ten plast co to zakrývá se trochu hýbe, ale to bych řekl, že s pantem nesouvisí.

Ok díky za odpovědi. Notebook je ještě cca 20 měsíců v záruce, ale těžko by mi ji uznaly. Ale uvidím. Všechno funguje bez problému. Ještě mám takovej dotaz, kterej mě trápí už delší dobu, ale nějak jsem to neřešil a moc na to nehleděl. Je normální, že třeba když zapínám nějakou hru na netu, tak obraz, jakoby problikával nebo tak něco přes něj projede. Dělávalo mi to u starého notebooku, kde byla v háji grafika a tady není, jede vše bez problému.

Přesně tak, je to loterie. Kdo to dostane do ruky v servisu a hlavně, jaké mají pohyny. Kolikrát to musejí posílat na posouzení do zahraničí chlebodárci. Netušil jsem, že je to tak špatné, jak výše píše kurelaa. To že zpřísnili kritéria posuzování vím, ale podle toho co on píše, nemají příliš šancí ani korporátní zákazníci. Tím spíš je to šokující, když jde o firmu, která ma zakoupenou NBD (pamatuju, když bývala u řady T v pořizovací ceně). Kdyby amíci divizi neprodali ťajmanům, mohlo to být lepší. Ještě rok po prodeji u řady T problémy nedělali, pak to šlo do kopru. Nicméně ThinkPad v relaci 25000 Kč a více je dobrá volba i s těmito riziky.

Praskaly panty u R31. Stalo se mi to taky, ale nebyla to totalka, spis jen popraskanej plast. U Thinkpadu T jsem jeste prasklinu nevidel (proslo mi jich rukama skoro deset, od T41 po T400).
T-rada zvlada i noseni notebooku za roh otevreneho displeje, u Edge bych si to netroufnul :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru