Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem C: disk a Windows update

Zdravím.Poslední dobou mám problémy s počítačem.Vlastním počítač HP Pavlion P6000 Series,s operačním systémem Windows 7.Můj C: disk je téměř plný,a i přes moji snahu vymazat co šlo se stále plní.Můj strýc v tomto oboru pracuje,a někdy by měl přijít.Bohužel místa už opravdu mnoho nezbývá,a proto se snažím pročistit co nejvíce místa. Na "Céčku" je několik složek.Nejvíce místa zabírá Program Files a Program Files(x86).Nevím v čem je rozdíl,protože v obou jsou stejné složky,jen v (x86) je jich o něco víc.V Program Files se nachází několik složek s Windows,jako například Photo Viewer a Defender a obecně systémové věci.Ve Program Files (x86) je to samé+různé programy (z nichž jsem již většinu přesunul na druhý,volný disk) a něco s Mozillou Firefox a Microsoft (jako Office,Security,Works). Nevím co mohu smazat nebo přesunout tak,abych nepoškodil počítáč samotný.Pokud má ale bratr v programech Adobe Photoshop CS5 ,tak ten mohu přesunout na druhý disk,bez toho abych jakkoliv poškodil jeho fungování,nebo se pletu? Otázka tedy je,co všechno se smazat může a co ne. Druhá otázka je stručnější.Když vypnu počítač začne update Windows,tak se updatuje a poté vypne,ale update zde pořád je.Když to udělám manuálně,tak chvíli čekám,a pak mi to napíše že se objevila nečekaná chyba a update nebyl dokončen.Konkrétní update je "Aktualizace zabezpečení pro rozhraní Microsoft .NET Framework 4 v systémech Windows XP, Server 2003, Vista, Windows 7, Server 2008 a Server 2008 R2 platformy x64 (KB2901110)". Předem děkuji za odpověď,popřípadě poskytnu více info.

Předmět Autor Datum
Zkuste používat mezeru za interpunkcí a enter za odstavcem. Pak ten text možná půjde i přečíst. Tohl…
Kurt 19.02.2014 14:39
Kurt
Chjo. Kolko mas teda volneho miesta na C: a jaky je velky ten oddiel C? V prvom rade tentopocitac -…
MM.. 19.02.2014 14:53
MM..
Stručně řečeno - složka "Program Files (x86)" je pro nainstalované 32-bitové aplikace, "Program File…
Zdenál 19.02.2014 18:09
Zdenál
Smazáním/přesunutím nějakých souborů počítač nepoškodíš, maximálně tak Windows.
gilhad 19.02.2014 20:04
gilhad
z program files nemůžeš přesunout nic, přestane to fungovat. naopak nemáš co mít data (dokumenty) na… poslední
lední brtník 19.02.2014 20:51
lední brtník

Chjo. Kolko mas teda volneho miesta na C: a jaky je velky ten oddiel C?

V prvom rade tentopocitac - pravy klik na c: nastroje ci vlastnosti tam je vycisteni disku, a na druhej karte je tlacitko zmazat body obnovenia. Zmacknes.
Potom si vlezes do ovl.panely-system, karta vykon, tam je tlacitko vykon ci jak, tam je virtualna pamat, nastavis na ziadna alebo ak mas malo RAM tak na 1000MB a potvrdis.
Vlezes do C:\Users\meno\Appdata\Local\Temp, a cely obsah zlozky mozes zmazat.
Dalej ovl.panely - windows update, zmenit sposob update - vypni automaticke aktulaizacie uplne, a potom chod do C:\Windows\softwareDistribution\Downloads, a zmaz obsah tej zlozky, a restart. Na disku C by si uz mal mat dost miesta (kroky 1 az 3) tak si zas vlezes do ovl.panely windows update a bud povolis automaticke alebo rucne nainstalis aktualizaciu

Stručně řečeno - složka "Program Files (x86)" je pro nainstalované 32-bitové aplikace, "Program Files" pro 64-bitové.
Žádné složky z těchto dvou míst nikam nepřesunuj, protože po přesunutí velice pravděpodobně přestanou fungovat.
Co naopak můžeš přesunout (a je to přímo doporučeno), jsou uživatelská data z plochy - dkumenty, fotky, filmy, ...
Řiď se radami MM.

z program files nemůžeš přesunout nic, přestane to fungovat.
naopak nemáš co mít data (dokumenty) na systémovém disku. umístění v c:\users\uživatel je úchylné - data (ne adresáře a skryté soubory) přestěhovat na d:
aktualizace máš stahovat jen kritické pro systém. záplaty záplatovaných sraček (net framework 4) jsou blbost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru