Předmět Autor Datum
je to 50 na 50, záleží od stáří licence. od jisté doby to funguje. SPíš je otázka, odkud se ta okna…
touchwood 01.07.2008 18:59
touchwood
Nemal by byt problem. Suhlasit musi verzia systemu (home versus pro, oem versus retail). Jazyk by ne…
MM.. 01.07.2008 19:02
MM..
ono to jde i nainstalovat (když použiješ klasickou OEM instalačku a COEM číslo), ale už to nezafungu…
touchwood 01.07.2008 20:07
touchwood
Ano, tieto cisla sa proste neaktivuju, aktivacia nejde ani na originalnom stroji (niekde som videl z…
MM.. 01.07.2008 20:15
MM..
ale třeba já mám Win XP Home recovery CD od "AAC, a. s." aktivaci to nikdy nechtělo. Když jsem vyměn…
Pc-info 01.07.2008 20:17
Pc-info
AAC nie je velky OEM (ten nazov vidim prvykrat v zivote, to je co za firmu). Mensi OEM vyrobcovia PC…
MM.. 01.07.2008 20:19
MM..
To je zase jiný případ. V biosu počítače může být speciální záznam - klíč a instalační recovery cdčk… poslední
MM_tank 01.07.2008 23:23
MM_tank
To jste mě zachránili před dost pravděpodobnými problémy. Je to skutečně od Dellu !! Moc děkuji.
zdenekhribek 01.07.2008 19:31
zdenekhribek
produktové čísla sú jazykovo závislé,nieje možné použiť českú inštalačku a produktové číslo z anglic…
ogl 01.07.2008 20:49
ogl
Ale netrep. P.S. ak by to bolo XP-Pro a nijak by mu to s ceskym neslo tak by prinajhorsom by mohol p…
MM.. 01.07.2008 23:19
MM..
Produktové čísla nejsou dle mě jazykově závislé. Instalační číslo na anglické windows sedí při insta…
MM_tank 01.07.2008 23:13
MM_tank

je to 50 na 50, záleží od stáří licence. od jisté doby to funguje. SPíš je otázka, odkud se ta okna vzala, a zda to není nějaký velkoOEM od Aceru, HP nebo Dellu, tyto čísla jsou totiž blokována a nejdou vůbec aktivovat, protože OEM výrobce dodává k PC instalační médium s předaktivovanou instalací.

Nemal by byt problem. Suhlasit musi verzia systemu (home versus pro, oem versus retail). Jazyk by nemal hrat rolu.

Ale ked to je od ruky tak by som dost pochyboval o tom ze to je nepouzite. Inac ak to je licencia pre velkych OEM predajcov (ak to je s recovery CD od Dell, apod) tak to asi nezaktivujes vobec, tieto licencie MS blokuje (OEM ich neaktivuje ale pouzije sa tam identifikacia PC v BIOSe). Takze na taketo verzie pozor. (P.S. aj u tychto verzii sice moze klapnut aktivacia cez telefon ale treba tvrdit ze to je ten produkt a bola vadna doska alebo co, ale neda sa zarucit ci ti taku licenciu zaktivuju).

ono to jde i nainstalovat (když použiješ klasickou OEM instalačku a COEM číslo), ale už to nezafunguje s aktivací, dokonce ani na originálním stroji (teď jsem se takto vypekl s jedním strojem a instaloval jsem nadvakrát, jednou bezúspěšně "čisté" XP SP3 OEM a podruhé image z CDček XP SP1 od výrobce + následoval SP3)

Ano, tieto cisla sa proste neaktivuju, aktivacia nejde ani na originalnom stroji (niekde som videl ze to ide cez telefon ale nespoliehal by som sa na to).
Win to overuje tak ze musi byt identifikacia v BIOSe a k tomu prislusne subory oembios.cosi (su tusim 4) vo Windows adresari (jeden z nich je kdesi vnoreny nizsie). Ak to suhlasi s BIOSom tak sa Win tvaria ako aktivovane. Tieto subory pre dany typ PC obsahuje len predinstalovany system z recovery CD. Mozno je nutne aj nieco nastavit v registry, to netusim.

ale třeba já mám Win XP Home recovery CD od "AAC, a. s." aktivaci to nikdy nechtělo. Když jsem vyměnil desku tak to sice chtělo aktivaci, ale v pohodě jsem prošel aktivací přes net, jen to chtělo znovu napsat licenční číslo..

avšak váš názor nekritizuji, píšu jen tak pro zajímavost

AAC nie je velky OEM (ten nazov vidim prvykrat v zivote, to je co za firmu).
Mensi OEM vyrobcovia PC pouzivaju normalne cisla a aktivuju normalne, preto ti to islo.
Velkych OEM (royalty OEMs) je na svete snad 20-30 a produkuju miliony PC a nebudu sa drbat s aktivovanim. Ich cisla aktivovat ani normalnym sposobom nejdu.

To je zase jiný případ. V biosu počítače může být speciální záznam - klíč a instalační recovery cdčko nahraje speciální soubor do XP. Díky kombinaci klíče v hardwaru počítače a souboru který se nahraje díky upravené instalačce windows není aktivace nutná - respektive nejspíš se nějaké data stejně posílají na ověřovací server a ten to vyhodnotí jako OK.

Na stejné metodě je založen i crack windows vist s tím že buďto je softwarový (emuluje ten zápis v biosu+ se nahraje soubor do vist) nebo hardwarovaný - je přímo upravený bios (přidaný záznam) a nahraný ten klíč. Hardwarový crack zatím visty nezjistí a pokud se nad tím zamyslíte ani nemají jak. Některé softwarové emulátory pochytá instalace SP1 do vist (respektive záplata která se musí nahrát před instalací sp1).

produktové čísla sú jazykovo závislé,nieje možné použiť českú inštalačku a produktové číslo z anglických alebo iných windows,je to nelegálne a obvykle to neprejde ani cez wga validáciu.K produktovému číslu možno použiť akékolvek inštalačné cd,ale musí zodpovedať verzia-home/pro a jazyk,pozor na inštalačky s integrovaným sp2c,tam nieje možné použiť žiadne produktové číslo určené pre sp2/sp2a/sp2b

Ale netrep.
P.S. ak by to bolo XP-Pro a nijak by mu to s ceskym neslo tak by prinajhorsom by mohol pouzit aj MUI pack. Inac instalovat odlisny jazyk s klucom pre iny jazyk ide urcite (mam vyskusane aj pre OEM aj pre corp), aktivovat ak nie online tak cez telefon, a WGA nema ziaden dovod pindat, ak to bolo legalne aktivovane.

Produktové čísla nejsou dle mě jazykově závislé. Instalační číslo na anglické windows sedí při instalaci i na české windows.

Ale u OEM licence není možné změnit legálně jazyk.

Aktivace je složitější zpravidla u originál OEM licence je možné aktivovat přes internet dané číslo 3x (=3x reinstalace) a pak se musí zavolat na automat případně to řešit s pracovníkem podpory na který vás to přepojí.

U velkých výrobců je zpravidla 0x až 1x povolena aktivace přes internet a potom se musí volat.Jinými slovy některé NTB /s těma se setkávám nejčastěji) už po prvním reinstalu je nutné aktivovat telefonicky.

Automat nebo ten pracovník nezjistí podle čísla zda je to číslo pro anglické win nebo pro české. Zeptá se co je to a po mojí odpovědi - notebook a zespodu má nalepený štítek s win dál nic neřeší a aktivace proběhne OK.

Vzhledem k bordelu nazvanýmu tzv. downgrade kdy jde vista busines nebo ultimate downgradovat (aktivovat) za pomoci jakéhokoliv čísla s XP (stačí aby měl podnik jednu licenci= legální číslo) sem nějaké čísla aktivovaL snad 20x...

Čili závěr -legální změna jazyka u OEM licence není možná ale těžko tě někdo při tom chytí...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru