Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno CASE probíjí elektřinu

Dobrý den.

Byl jsem na LANpárty a zjistil jsem že mi probíjí chvilkama case ze zadu. Mám novej zdroj od SEASONICu SS-500ET-T3 500W. Ale nevím jestli to lehké probíjení něčemu vadí, nebo co bych s tim po případě měl udělat. Ještě jsem si říkal jestli to nemůže být tím že jsou dva PC uplně u sebe. Musí to být špatně uzemněný nejspíš ale nevim kde.

Díky za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Case nesmí probíjet. Sežeň multimetr, vypoj PC ze zásuvky a proměř odpor mezi zemnícím kolíkem v kon…
Prasak 09.07.2011 14:05
Prasak
Oprava - odpor musí být nulový. poslední
Prasak 09.07.2011 20:53
Prasak
problém bych neviděl v samotném PC, ale v napájecí síti kombinované s ethernetem - to bývá častý dův…
touchwood 09.07.2011 14:09
touchwood
Blbě zapojené zásuvky na LAN párty, zemní smyčka. Nemáš "upravený" napájecí kabel (odpojený ochranný…
mif 09.07.2011 14:09
mif
proměř odpor mezi zemnícím kolíkem v konektoru na zdroji a kovovým obalem. Pokud je odpor nulový, mě…
Joseph 09.07.2011 16:39
Joseph
Ano, sypu si popel na hlavu, máš pravdu, je to naopak - odpor mezi kolíkem a kovovým obalem MUSÍ BÝT…
Prasak 09.07.2011 20:52
Prasak

Case nesmí probíjet. Sežeň multimetr, vypoj PC ze zásuvky a proměř odpor mezi zemnícím kolíkem v konektoru na zdroji a kovovým obalem. Pokud je odpor nulový, měl by zafungovat proudový chránič v elektroinstalaci bytu/domu. Podmínkou je, že je v bytě elektroinstalace typu TN-S, tedy se samostatně vyvedeným zemnícím vodičem.

problém bych neviděl v samotném PC, ale v napájecí síti kombinované s ethernetem - to bývá častý důvod probíjení. Sice probíjí tvé PC, ale "zdroj" toho probíjení nemusí být vůbec ve tvém PC.

Pokud bude PC probíjet i v okamžiku, kdy nebude připojeno k počítačové síti a všechny jeho napájecí zástrčky budou ve stejné zásuvce (a ta bude na 100% správně zapojena), bude něco špatného v PC - to ale nečekám, spíše to vidím na špatné zapojení elektroinstalace, popř. rozdíl potenciálů na počítačové síti.

proměř odpor mezi zemnícím kolíkem v konektoru na zdroji a kovovým obalem. Pokud je odpor nulový, měl by zafungovat proudový chránič v elektroinstalaci bytu/domu.

Uvedený výrok je NEZMYSEL ....

Prúdový chránič reaguje, teda vypne chránený obvod pri ROZDIELE prúdu tečúcom vodičom fázovým a nulovým. Nemá to absolútne ŽIADNU spojitosť s odporom " mezi zemnícím kolíkem v konektoru na zdroji a kovovým obalem ".

Kovový obal MÁ BYŤ prepojený so zemnícím kolíkem v konektoru na zdroji ! K tomu je ochranný vodič, má zviesť prípadné nebezpečné dotykové napätie na kovových častiach a môže tak urobiť jedine ak bude prepojený s tými kovovými časťami ..... :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru