Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CATIA V4 a V5 - jaký je rozdíl?

Ahoj. Mám dotaz jestli někdo neví, jaký je rozdíl mezi programem CATIA V4 a V5. Prostě když znám CATII V5, jestli budu moct umět dělat i v CATII V4. Promiňte asi za divný dotaz, ale nevím kde se zeptat.

Předmět Autor Datum
podívej se do uložit jako - jestli máš výběr formátů. catia není freeware, ale spíš dražší cad. výro…
lední brtník 19.06.2007 00:21
lední brtník
No, jestli budeš moct umět dělat ve V5, tak ve V4 to budeš moct umět taky. Při cestě verzemi směrem…
Georgij Gadjukin 19.06.2007 14:27
Georgij Gadjukin
Catia V4 a V5 jsou podle me hodne odlisne, co se tyce uzivatelskeho prostredi i funkci. Na to ze bud… poslední
jvr23 25.02.2009 20:07
jvr23

podívej se do uložit jako - jestli máš výběr formátů.
catia není freeware, ale spíš dražší cad. výrobce softu by měl proto rozumně chránit tvou ne malou investici, a pokud je novější formát nečitelný ve tvé starší instalaci, jistě tě na to upozornil když jsi ho kupoval.
pokud výrobce či distributor softu nestíhá odpovídat všechny dotazy svých uživatelů, zřídí na svých stránkách fórum pro řešení podobných problémů. jméno lokálního distributora zjistíš na faktuře, nebo si najdeš* anglické fórum.

*) a google - google znáš?

No, jestli budeš moct umět dělat ve V5, tak ve V4 to budeš moct umět taky. Při cestě verzemi směrem dolů bys neměl narazit na problém, že nižší verze ten který příkaz nezná. Aspoň u slušných výrobců to tak bývá. Naopak (směrem nahoru)je to samozřejmě horší.

Catia V4 a V5 jsou podle me hodne odlisne, co se tyce uzivatelskeho prostredi i funkci. Na to ze budete umet hned ctyrku kdyz dobre ovladate petku bych nespolehal... Asi tak, ctyrka je mene uzivatelsky pratelska nez 5tka, neni to jedno a to same (napr. rozdil jednotlivych verzi autocadu je zanedbatelny, ale u catie tomu tak neni, uz proto ze 5tka jede i na windowsech, bylo potreba zmenit hodne veci ve strukture programu), nicmene na nauceni je stejne narocna jako 5tka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru