Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linux dualboot Win8.1

Mám Win 8.1 + dosť aplikácií atď, teda je miestami spomalený. Preto by som si chcel dať na druhý partíciu disku nejaký Linux na ktorom by som sa mohol učiť programovať napr v NetBeans a surfovať na nete. Vo Wine by som mal rôzne aplikácie a blbosti a Linux len na "prácu resp. učenie" zopár programov, aby nebol nejaký extra spomalený.

Takže mi poraďte niekto distribúciu Linuxu, ktorú ľahko nainštalujem popri Windowse (čo som naposledy na starom notebooku skúšal PearOS ten trval na tom, že chce preinštalovať a zmeniť systém súborov na celom fyzickom disku, čo bol problém keďže mám len jeden)

Porovnával by som si rôzne distrubúcie a potrebudem nejakú rýchlu a stabilnú verziu s príjemným používateľským rozhraním :)

Notebook - Intel Pentium 2020 Ivy Bridge, 15.6 "LED 1366x768 antireflexnou, RAM 4GB, Intel HD Graphics, HDD 500GB 5400 otáčok, DVD, WiFi, Bluetooth 4.0, webkamera, HDMI, 6 článková batéria, Windows 8 64-bit

Předmět Autor Datum
Kazdemu sadne iny linux, ale skusil som byt tebou Ubuntu kvoli sirokej uzivatelskej podpore co je vh… poslední
fleg 19.06.2014 06:34
fleg

Kazdemu sadne iny linux, ale skusil som byt tebou Ubuntu kvoli sirokej uzivatelskej podpore co je vhodne hlavne pre zaciatocnikov.
Linux pouziva iny FS, cize vyzaduje vlastnu particiu na disku, takze ten linux v minulosti trval na tom spravne. Zober nejakych par desiagtok giga z disku a uvolni ich pre linux. V 7 slo pomerne jednoducho vytvarat nove particie, predpokladam, ze 8 bude na tom obdobne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru