Předmět Autor Datum
To je přece jedno, jestli jsou dva operační systémy na jednom nebo dvou discích. Každý potřebuje svů…
karel 20.12.2009 09:00
karel
To jo,to je mi jasny,ale jestli se nebudou mezi sebou "prat"..Protoze naposled stacilo,ze jsem jen s…
BAGR3210 20.12.2009 09:04
BAGR3210
Prát se nebudou, poběží přece jenom jeden. Google: windows linux dual boot
karel 20.12.2009 09:10
karel
OMG takhle to dopadá, když si někdo neumí ani zjistit korektní název distribuce. Není to žádné ukumb…
JirkaFM 20.12.2009 18:13
JirkaFM
Není to žádné ukumbu, ale UBUNTU! A co KUBUNTU? Něco ti doporučím- radši zůstaň u windows, bude t…
gd 20.12.2009 19:34
gd
Kubuntu je jenom derivát. Rozmlouvám mu to proto, že mám strach, že bude jenom dalším členem stáda…
JirkaFM 20.12.2009 20:19
JirkaFM
Kubuntu je derivat, ale v ubuntu neni zadne K. Navic KDE se snazi priblizit Win. To, ze neumi napsat…
gd 20.12.2009 20:40
gd
Na tom, co píšeš, je kus pravdy. Možná je to tím, o čem se točí tohle vlákno. Beru tvé připomínky a…
JirkaFM 20.12.2009 21:15
JirkaFM
od tebe, jsem mu poradil k věci OK, ja to beru. Ja osobne nerad duplikuji neci odpoved (proc taky,…
gd 20.12.2009 22:01
gd
Dík, asi jsem už přetažený. Stejně to nevyřešíme a v podstatě je to už jedno. Nechce se mi tady s t…
JirkaFM 20.12.2009 22:33
JirkaFM
V pohode, i ja mel dnes horsi den, jinak bych se na tu diskuzi vykaslal po prvnim prispevku... Bohuz…
gd 21.12.2009 00:46
gd
Diky za vycerpavajici odpoved.Ale neda mi Ti neodepsat..Nikdo se Te o radu nezebral,takze podobne pr…
BAGR3210 20.12.2009 19:50
BAGR3210
Promiň, vůbec mi nešlo o zesměšnění nebo jenom o to, opřít se do tebe. Jde mi o to, že se v poslední…
JirkaFM 20.12.2009 20:24
JirkaFM
Tak beru na vedomi.. Neslo mi jen konkretne o Ubuntu,ale pro me,jak laika a po "skouknuti" pres Live…
BAGR3210 20.12.2009 21:34
BAGR3210
Já se ti ještě jednou omlouvám, jestli jsem na tebe byl hnusný, ale asi to bude i tím, že už je toho…
JirkaFM 20.12.2009 22:28
JirkaFM
Dekuji za podrobnejsi vysvetleni.. Urcite jsi me neodradil.. Hezke,stastne a vesele Vanoce! poslední
BAGR3210 22.12.2009 00:42
BAGR3210

OMG takhle to dopadá, když si někdo neumí ani zjistit korektní název distribuce. Není to žádné ukumbu, ale UBUNTU!

Něco ti doporučím- radši zůstaň u windows, bude to pro tebe lepší.

A poslední věc- vzhledem k tomu, že ubuntu nemá při použití jako live-cd přístup na NTFS oddíl disku, tak je naprosto vyloučené, aby ti "pokazily" Vistu. Asi sis to pokazil sám, ale rozhodně ne Ubuntu.

Ahoj

Není to žádné ukumbu, ale UBUNTU!

A co KUBUNTU?

Něco ti doporučím- radši zůstaň u windows, bude to pro tebe lepší.

Duvod? I male dite se musi naucit, ze sporak pali... Tak proc mu linux rozmlouvas? Je to snad jeho volba, tak vynech nicnerikajici predvolebni hesla.

Kubuntu je jenom derivát.

Rozmlouvám mu to proto, že mám strach, že bude jenom dalším členem stáda lidí, kteří si nedokáží zjistit o problému na internetu ani to potřebné minimum informací a skončí tak, že budou nakonec nadávat, že tam nejde nainstalovat icq 6.5 a nejede Call of duty ani CS. Nechtěl jsem ho urazit, jenom předejít zklamání. Protože jsem vycházel z toho, že pokud není schopen napsat správný název z 6 písmen, asi si ani nedohledal, co ten linux vůbec je.

Takže žádná předvolební hesla, ty, tady zavádíš pouze ty svým populistickým zájmem ochranu ostatních ...

Kubuntu je derivat, ale v ubuntu neni zadne K. Navic KDE se snazi priblizit Win.
To, ze neumi napsat spravny nazev, informuje pouze o tom, ze jej nezna. Nic min, nic vic.

Nevsiml jsem si, ze by jsi mu oznamil mozne nedostatky ve vyse citovane vete. Pouze jsi vyrkl populisticke heslo hodne predvolebni kampane pro "zapometlive". Odkud mas, ze mam populisticky zajem ochrany? Uvedom si, ze lide jako ty zakladaji zbytecne flamewary a nedokazi kloudne argumentovat... Treba tato tvoje posledni veta to plne potvrzuje, pouze utoci a neargumentuje. Proc vysvetlujes svuj postoj az na me reakci namisto vyrceni sve myslenky v prvnim prispevku? Proste driv mluvis, nez myslis... Zamysli se nad tim, nebo ti to v zivote muze prinest problemy.

Na tom, co píšeš, je kus pravdy. Možná je to tím, o čem se točí tohle vlákno. Beru tvé připomínky a nebudu tu spamovat. Tazateli jsem se už omluvil.

Co se týče tvých otázek, myslím, že je naprosto zbytečné to tady řešit, protože se evidentně nedomluvíme. Snad jen to, že já, narozdíl od tebe, jsem mu poradil k věci, ty jsi tady přispěchal bráníc ho, ale nic víc z tebe nevylezlo, teda kromě toho, že jsi tady udělal sémantický rozbor zkratky KUBUNTU.

Ahoj

od tebe, jsem mu poradil k věci

OK, ja to beru. Ja osobne nerad duplikuji neci odpoved (proc taky, ze?). Poradil jsi mu jak? 2x nevhodna pripominka a pak tva domenka, ze si to poskodil sam? Ze nemuze dojit k ovlivneni rekl jiz Karel... Jak vis, ze mel UBUNTU a ne KUBUNTU (odtud to zkomoleni...)?

Nic proti, ale zase utocis. Proti tvemu egu jiz bojovat nebudu, beres me pripominky, ale nejsi schopen se z nich poucit.

Preji ti prijemne proziti vanoc a bezbolestne dospivani...

PS: mrkni na sve prispevky z odstupu. Ja vim, ze ti zrejme nejdu prikladem, ale pokud nekdo neustale utoci, jak se k nemu budes chovat? Vsimni si, kolik ostrych osobnich utoku (az urazek) jsi dal jen kvuli jednomu doplnku a jednomu pouceni, že se "ma sam rozhodnout"...

Dík, asi jsem už přetažený.

Stejně to nevyřešíme a v podstatě je to už jedno. Nechce se mi tady s tebou hádat jako dva děcka ve škole, kde si každé stojí za svým názorem, ale cením si toho, že jsi mi napsal. Každopádně dík za kritiku, normálně se takhle nechovu, ale vezmu si z tebe příklad.

Jinak dospívání už mám bohužel za sebou...:))

Přeji příjemné Vánoce, Ahoj

Diky za vycerpavajici odpoved.Ale neda mi Ti neodepsat..Nikdo se Te o radu nezebral,takze podobne prispevky si nech pro nekoho jineho.A taky nikdo nepsal,ze jsem IT odbornik,nebo neco podobnyho.
A nakonec,asi si stal za mnou,vid,kdyz tak dobre vis,kdo,neco co mi doj**alo celej puvodnej system.Nezajima me,jestli LiveCD ma pristup na disk,ale proste mi to po restartu a opetovnym bootu z HDD uz Win nenabehl..
Snad jsem se Te nejak nedotkl,kdyz jsem nazev "tvuho" oblibeneho OS pozmenil..kdyz jo,omlouvam se!

Dalsi vec je,ze kazdy ma v oblibe neco jineho,mohli by jsme o tom mluvi a psat romany..Nechci se nikoho dotknout,ale tak jak jsou fandove Intelu jsou fandove AMD a to same,jen "bledomodrym" je s OS..

Je zajimavy,ze jsi podobny prispevky nenapsal lidem,co se ptaj na sestavy,apod,kdyz jsi takovej odbornik..

Takze fakt,bud tak hodnej a nech si to pro priste,ja na to nejsem zvedavej..

Dik a sbohem!

Promiň, vůbec mi nešlo o zesměšnění nebo jenom o to, opřít se do tebe. Jde mi o to, že se v poslední době setkávám s přílivem lidí, kteří si nejsou schopni o problému- v tomto případě Linuxu, zjistit potřebné informace. Vždyť internet je jich doslova plný. Promiň, ale asi jsi nestudoval pořádně, když jsi takto zkomolil název Ubuntu a o to mi jde.

Jak jsem už psal výše, právě kvůli tomu jsem se bál, že budeš dalším, kdo "zjistí", že mu tam vůbec neběží jeho oblíbené hry a pak na něj bude plivat, kde jen to půjde.

Pokud ani jedno z toho není pravda, tak se ti upřímně omlouvám.

Ahoj

Tak beru na vedomi..
Neslo mi jen konkretne o Ubuntu,ale pro me,jak laika a po "skouknuti" pres LiveCD mi prijde "nejbliz" mim pozadavkum a mozna i znalostem..

Myslim,ze ani Mandriva nemusi byt spatna..Jak uz bylo vyse napsany,chtel bych to skusit-jak se povi: kolik jazyku umis...
Vim,ze Linuxi maji v sobe uz kancelarsky balik(OpenOrg..?) a taky kecalka v podobe QIP-u..Takze,snad az tak sklamanej nebudu a nakonec u her taky snad je napsany,jake pozadavky ma..

Diky za nazor...

Já se ti ještě jednou omlouvám, jestli jsem na tebe byl hnusný, ale asi to bude i tím, že už je toho dneska na mě moc. A to prosím kvůli Vánocům...

Ubuntu je supr, prý pro začátečníky, ale já osobně mám z něho rozporuplné pocity. Ač na jednu stranu se snaží přiblížit běžným uživatelům jednoduchostí, na druhou stranu trpí spoustou nedodělků a bugů. A to je taky důvod, proč jsem od něho nedávno odešel. Ale jeho HW kompatibilita je na velmi dobré úrovni, takže bych jej určitě zkusil. Ono je třeba si vybrat, jestli chceš nejnovější jádro s lepší podporou HW, nejnovější SW výbavu, nebo distribuci, která se drží starého dobrého a přechází na nové verze až po řádném odzkoušení. První varianta obsahuje bohužel hodně bugů. Já jsem zakotvil u té druhé:-)

Mandrivu jsem už asi 3 roky nezkoušel, ale podle mě by mohla být taky v pohodě. Být tebou, zkusím ještě OpenSUSE, slyšel jsem na něj velmi dobré reference.

Ještě něco - GNOME nebo KDE, já osobně jsem příznivcem gnome, připadá mi přehlednější a jednodušší a má nižší HW nároky. KDE má podle mě stále řadu nedostatků :-(

JJ, většinou bývá součástí nějaký kancl balík, například OO.org, ale existují i jiné. Někdo třeba tvrdí, že OO nesahá MS OFFICE ani po kotníky, ale mi vyhovuje, nedělám v něm žádné extra věci, je ale pravda, že je trošku těžkopádnější.

Z kecálků to jsou například Pidgin nebo Empathy(doporučuji pidgin) pro Gnome a Kopete pro KDE, o QIPu jsem neslyšel, třeba i ten existuje:-)

A v neposlední řadě existuje i pár her, ale to ti řeknou jiní, já je nehraju.

Koukni ještě na www.ubuntu.cz, kde najdeš příručku uživatele, je tam snad všechno a po prostudování řadu věcí pochopíš přímo v praxi. Pak ještě koukni na www.linux.cz, kde najdeš základní rozdělení nejznámějších distribucí.

A pak příkaz MAN, pokud umíš anglicky, kde najdeš snad úplně všechno:-)

Ahoj a snad jsem tě neodradil

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru