Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linux/Ubuntu Jak nainstalovat z USB HELP !!

Ahoj chtěl by jsem se zeptat, jestli lze nainstalovat, nebo přímo spustit Operační systém Linux/Ubuntu, popřípadě mi pošlete odkaz na stažení, nebo název či verzi.Chtěl by jsem si prvně systém otestovat jen přes spuštění pomocí flash USB disku, který je naformátovaný na FAT32 a má 8 GB.Nemám vůbec žádné zkušenosti, jak sytém nabootovat a podobně, primární systém mám v notebooku Windows 7 Ultimate 32 Bit.Předem děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Ja pouzivam lili usb creator
madzio 05.10.2012 10:06
madzio
Vypadá to hezky, zkusím to, jen nevím, co znamená to určení paměti. poslední
Artix 05.10.2012 10:52
Artix
Stáhni Ubuntu stahnout Stáhni Universal USB installer http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-ins…
Niko Bellic 05.10.2012 10:08
Niko Bellic
Pokud bys měl k dispozici LiveCD Ubuntu, tak ten přímo obsahuje USB creator-Tvůrce spouštěcího disku…
braqela 05.10.2012 10:47
braqela

Stáhni Ubuntu
stahnout
Stáhni Universal USB installer
http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-install er-easy-as-1-2-3/
Vytvoř dootovací flashku. Je to velmi jednoduché, jen postupuješ podle průvodce. Potom restartuj PC a buď najedeš do setupu BIOSu a nastavíš bootování z USB zařízení, nebo prioritu zvolíš jednorázově (jak najede POST, mačkej klávesu F11, F12 nebo podobně - záleží na desce). Jak se podaří nabootovat z flashky, objeví se tabulka, kde máš mj. na výběr, jestli chceš Ubuntu hned instalovat, nebo jen spustit. Tak pro vyzkoušení jen spustíš.

Pokud bys měl k dispozici LiveCD Ubuntu, tak ten přímo obsahuje USB creator-Tvůrce spouštěcího disku. Když máš ntb, tak má jistě i CD mechaniku, tak stáhni .iso z ubuntu.cz a spusť napřed z CD a vyrob si pomocí vestavěného programu boot flešku s Ubuntu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru