Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Logitech - Z 2300 - Auto - Zapojení

Lidi, vím že mě teď asi virtuálně ukamenujete ale mám otázku. Mám doma Logitech Z-2300 a odmítám je v autě zapojit přes nějaký měnič napětí, za který bych platil minimálně 1000 Kč. Takže otázka je jednoduchá, teoreticky, by stačilo z reproduktoru vyhodit měnič z ~ napětí na = napětí, a potom přes nějakou pojistku, tlačítko a signalizační diodu napojit na baterku v autě, nebo ne ? Podle mě je totiž kravina, měnit = napětí z baterie na ~ napětí a potom zase zpět.

Předmět Autor Datum
Máš pravdu. Krabice obvykle obsahujú transformátor z 230V~ na 6-12V~, usmerňovač, filtračné kondenzá…
Joseph 05.08.2013 10:33
Joseph
Jasný, to jsem věděl, že budu muset dokoupit nějaký součástky. Ale pořád lepší než ten debilní měnič… poslední
Dan-Dante 05.08.2013 11:50
Dan-Dante

Máš pravdu. Krabice obvykle obsahujú transformátor z 230V~ na 6-12V~, usmerňovač, filtračné kondenzátory aby výsledok bol ich pôsobenia bolo 6-15 V=.

Je možné ich pripojiť po drobnej uprave na palubnú sieť automobilu 12V=. Uprava by spočívala v zrušení usmerňovača, pridanie istenia, vypínača, odrušovacích prvkov.

Istenie, odpájanie a kvalitné odrušenie od palubnej siete 12V je nutnosť. Sieť 12V je silne zarušená na akustických kmitočtoch, zdrojom rušenia je alternátor a zapaľovanie. Istenie do istej miery znižuje riziko požiaru zariadenia, vôbec to nie je zanedbateľná záležitosť. Podmienky v automobile sú pre elektroniku kruté, teploty od -25 do + 70 st Celsia. Riziko poruchy zariadenia určeného pôvodne do bežných podmienok ludských obydlí je značné .....

Nic nové, vie sa o tom, občas nejaký automobil, len tak z ničeho nic, zhorí ...

Je na Tebe ako sa rozhodneš ... :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru