Avatar uživatele
Gestas

Lze Malachiášovo proroctví vykládat tak, že Benedikt XVI. byl poslední papež, který byl i morální autoritou?

Lze Malachiášovo proroctví vykládat tak, že Benedikt XVI. byl poslední papež staré doby, tedy papež, jehož i nezávazná doporučení se mají brát vážně? Začínám mít pocit, že to tak je, když vidím Františkovo vítačství, jak poklonkuje mohamedánským imigrantům a nestará se o blízkovýchodní křesťany.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2720 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Podle proroctví svatého Malachiáše byl Benedit XVI. předposledni papež, Byl označovaný jako Gloria olivae" (Sláva olivy), Oliva je symbolem míru – holubice s olivovou ratolestí.

"A pokud budeme brát obsah Malachiášova proroctví vážně, tak právě mír bude po skonu či odchodu tohoto papeže za velmi dramatických okolností přerušen.

„Poslední 112. zápis v seznamu papežů se od ostatních odlišuje tím, že nenese žádné označení. Autor své proroctví zakončil tímto konstatováním: "Během extrémního pronásledování svaté římské církve bude sedět na stolci "Petrus Romanus“ (Petr Římský), který bude pást své stádce uprostřed mnoha soužení; po jejich skončení bude město na sedmi pahorcích zničeno a obávaný Soudce bude soudit svůj lid. Konec." Městem na sedmi pahorcích nemůže být myšleno nic jiného než Řím. Většina interpretací tak celkem logicky dochází k závěru, že je tím oznámen příchod apokalypsy a soudného dne.
Ovšem zda-li je tento výklad správný, na to si musíme ještě nějaký čas počkat."
http://gnosis9­.net/view.php?cis­loclanku=2005050014

To je proroctví. Ale další skutečnost, že papež Benedikt XVI. volal po „vybudování světového společenství s odpovídajícím pravomocí“ k tomu, aby sloužilo „společnému dobru lidské rodiny.“ Mělo by se jednat o celosvětovou autoritu, která bude jakousi „morální silou“.
Mj. prohlásil: „Světová autorita jako způsob zajištění globálního míru a spravedlnosti by neměla být supervelmocí, ale především morální sílou s omezenou jurisdikcí…“
http://granosa­lis.cz/modules­.php?name=New­s&file=print&sid=2468216

Co bude dál? Vždy záleží na úhlu pohledu, co kdo považuje za žádoucí, nebo nežádoucí. Nejde jen o slova, ale skutky.

Ale dochází k rozporu i mezi církevního představiteli u nás.
Duka versus Halík, papež František?
Více v článku od Pavla Holuba.
http://pavelho­lub.blog.idnes­.cz/blog.aspx?c=505841

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek