Avatar uživatele
koník.

Lze cestovat do Monaca bez pasu, jen s občankou?

Sice jsem hladal na googlu a našl stránky: http://www.bu­sinessinfo.cz/cs/clan­ky/monako-zakladni-informace-o-teritoriu-18822.html#sec13
ale rád bych od něko kdo to zkusil na vlastní kůži, že je to opravdu bezproblémové. Budu projíždět vlastním autem (jen s českým řidičákem) a s sebou budu mít i dva psy. Stačí mě český řidičák, občanka a pro pejsky čip a cestoví pas?

Zajímavá 0 před 3611 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
da ny

http://www.be­dekr.cz/staty/E­vropa/Monako?det=do­klady_visa.html
Doplňuji:
http://www.mzv­.cz/jnp/cz/en­cyklopedie_sta­tu/evropa/mona­ko/

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Pepa25

Ano, informace na tom webu jsou správné. Monako sice není formálně součástí Schengenu, ale de facto je, neboť nemá pohraniční kontroly se státem v Schengenu (to samé Vatikán a San Marino). Tzn. co ti stačí do Francie, s tím můžeš přejet do Monaka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Gagina

Já tam letos byl na Formulích jen s občankou. Vlastně si za celou cestu ani nevšimneš nějaké hranice ani v Německu, ani v Itálii… Před cestou jsem si to zjišťoval a snad by měla občanka stačit. Monako patří do nějaké výjimky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
HonzaK

na OP v pohode :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kamix

Ahoj, díval jsem se na https://jaces­tovatel.cz/me­dia/kam-lze-cestovat-na-obcansky-prukaz a tam se píše, že Monako uznává Shengenské dohody, tím pádem stačí normálně občanka, takže bez obav :)

Nový příspěvek