Avatar uživatele
Kelt

Lze hodnotit stejné činy stejně?

Při příležitosti činu režiséra Němce, který vrací řád, medaili, jsem si vzpomněl na něco podobného. Jedná se o čin L. Pasteura, který obdržel medaili od Pruské akademie věd za jeho výsledky. Pasteur ale řád vrátil, protože Prusko – Německo bylo ve válečném stavu s Francií. L. Pasteur byl francouzský chemik, objevil lék proti vzteklině. Žil v 19. století. Příběh L. Pasteura je v knize Přemožitel neviditelných dravců, předpokládám, že je založen na pravdě. Otázka je: Dají se srovnat činy L. Pasteura a režiséra Němce vzhledem k okolnostem? Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3463 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Posuzuji tyto činy z pohledu jejich morálky.

Bylo to jejich svobodné rozhodnutí, že vyjádřili protest, i když ne zcela běžnou formou chování. Jsou za svůj čin, myšlenky, postoje zcela zodpovědní. Nedovolili nikomu, aby jim určoval, co je či není správné. Je to jejich forma protestu proto společnosti apod., byť jsou důvody i okolnosti protestu různé.

Vybrali si svou cestu, jsou přesvědčení, že je to ta pravá, , takže je zbytečné, aby ostatní jejich čin zpochybňovali. O čem to svědčí? Třeba o jejich malosti …

„Nezlobte se na trpaslíky, když vám okopávají kotníky. Oni výše nedosáhnou.“ Jerzy Lec

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Právě vzhledem k okolnostem si myslím, že jsou nesrovnatelné.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
luky.1986

Ja myslim, ze ano. Kazdy je vratil ze sveho presvedceni na ,, protest`` necemu. Vyjadrit svuj nazor a nesouhlas. Chapu oba pany..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek