Avatar uživatele
anonym

Lze horské kolo předělat na trekové, pokud se tam vymění původní ráfky za užší trekové?

Nevadí mi masivnější rám (kostra) horáka, ale rád bych užší trekové kola. Nejsem si jistý jestli ta část do které se upíná ráfek či jak se tomu místu říká? (střed)? No prostě místo které se dá centrovat a povolovat, dotahovat kolo, tak jestli není u horáka větší na rozhměr horských pneumatik a nejde s tím nic udělat? Případně nějaká redukce? Nebo se dělají nějaká na středu upravené trekové ráfky, které půjdou do horského kola usadit?

Proč tohle řeším? Mám ucházející trekové kolo, ale už je staré. Stále však dobře slouží. Rád bych však nějakou náhradu. Občas se kolo rozbije a je v servisu (rozbitá přehazovačka, píchlá duše atd.) a já jej někdy jak na potvoru zrovna potřebuju. Záložní kolo mám horské, ale to je mi už malé a akorát bych si na to oddělal klouby. Momentálně nemám ideální finanční situaci a tak hledám levnější variantu. Předelat levné horské kolo na trekové, protože jezdím především po silnici. Půjde to? Nemusí to být super kolo pouze nouzové. Pořídíl bych nějaké za ± 4 tisíce.

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2674 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Do servisu s kolem jezdíš, tak se tam na to odborníků zeptej.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Nejsem odborníkem, ale nestačilo by na horské kolo nasadit silniční pneumatiky a pořádně je nahustit? Nemyslím samozřejmě galusky 🙂 ale pneumatiky které mají šířku jako terénní, ale hladký vzorek. Viděl jsem, že na něčem takovém cyklisté jezdí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek