Předmět Autor Datum
Jednu uživatelsku licenciu je možne sučasne použit len na jednom jedinom počitači,vynimky su len mul…
audax 21.10.2013 10:03
audax
nainštalovať sa dá. Ale nie aktivovať. A to práve pre to, že je originálny. Keby to šlo, mohli by sm…
sakraforte 21.10.2013 10:15
sakraforte
Aby v tom kolega tazatel neměl zmatek, tak dodám, že nainstalovat se, jak byl správně řečeno, se dá,…
Pytlík 21.10.2013 12:27
Pytlík
tak si to aj ja dovolím ešte upresniť: predpokladám, že máš OEM verziu OS. OEM znamená, že je určen… poslední
sakraforte 21.10.2013 14:04
sakraforte

Aby v tom kolega tazatel neměl zmatek, tak dodám, že nainstalovat se, jak byl správně řečeno, se dá, ale při instalaci je třeba použít jinou, LEGÁLNÍ licenci. Potom se to dá i aktivovat.
Píšu to proto, že spousta lidí si myslí, že licence je spojena s jedním konkrétním instalačním médiem. Pro tyto lidi zdůrazňuji, že každé instalační médium má tisíce, až milióny bitově shodných (oficiálních, tedy legálních!) kopií a proto je třeba zadávat licenci ručně.

tak si to aj ja dovolím ešte upresniť:

predpokladám, že máš OEM verziu OS. OEM znamená, že je určená len pre nový počítač.
Pri prvej aktivácii systému dôjde k priradeniu sériového čísla systémového pevného disku, procesora, základnej dosky k licenčnému číslu, ktorý si použil pri aktivácii. Bez aktivácie pracuje systém len obmedzenú dobu, po ktorú ho musíš aktivovať. Po uplynutí tejto doby bude bez aktivácie nepoužiteľný.

Preto ak by si rovnaké licenčné číslo použil na inom PC, v MS jednoducho zistia, že je to úplne iný počítač a aktivácia neprebehne.

Tak isto, ak v pôvodnom PC zmeníš viac krát spomínané 3 komponenty, bude chcieť systém opätovne aktivovať. Stalo sa, že boli zničené všetky 3 naraz (búrka, požiar), aktivoval som systém cez telefón a vysvetlil prečo.
Ak ich po 3 rokoch zmeníš všetky naraz, je to brané ako úplne nový počítač a OEM licencia nebude akceptovaná.

Existuje ešte tzv. Downgrade , ktorý sa dá použiť len na verziu Pro a vyššiu, keď použiješ už raz použité licenčné číslo pri inštalácii. Máš 8mičku a nepáči sa ti. Nainštaluješ 7mičku, aktivuješ cez telefón a zároveň musíš nadiktovať aj platné licenčné číslo 8čky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru