Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lze k UPS připojit baterii 44 Ah

Dobrý den,
mam tuto UPS http://www.apc.com/products/resource/include/techs pec_index.cfm?base_sku=BE700%2DCP&total_watts=200
která mi zálohuje kotel na tuhá paliva (čepadlo 50W). Jenže přiložená baterie (12V 12Ah) již něco pamatuje a nestojí za nic. Tak jsem uvažoval o něčem podstatně silnějším třeba 44Ah možná i víc v trakčním provedení, startovací by asi nebyl vhodný. Jen mám strach ji tam dát. Abych tu UPSku neodpálil. V záruce již není a kontakty s kabeláží si bez problému předělám.
Děkuji mockrát za radu.
P.S. elektřina nám vypadává tak jednou za měsíc max 2 až 3 hodiny.

Předmět Autor Datum
http://kutilska.poradna.net/q/view/36652-ups-vs-au tobaterie
Kurt 27.11.2011 23:35
Kurt
V princípe by nemal byť žiadny problém, ak pôjde o chemicky zhodný typ článkov. Taktiež nevidím prob…
Joseph 28.11.2011 00:22
Joseph
Zdravím, řešil jsem stejný problém a ve výsledku to nedopadlo moc dobře. Připojil jsem nový 44Ah aku… poslední
kutil-tim 07.12.2011 16:21
kutil-tim

V princípe by nemal byť žiadny problém, ak pôjde o chemicky zhodný typ článkov. Taktiež nevidím problém v tom, že by to mal byť štandardný akumulátor pre automobily. Schopnosť štartovacích automobilových akumulátorov dodávať krátkodobo vysoké prúdy nie je nijak na závadu, dokážu dodávať aj nižší prúd dlhodobo.

Komplikácia ktorá sa môže vyskytnúť je: batéria o vyššej kapacite ma nižší vnútorny odpor, ak UPS má nejako nakalibrovanú kontrolu prúdu ktorým akumulátor nabíja, môže to vyhodnotiť ako poškodenie článkov a odmietne nabíjať s nejakým chybovým hlásenim.
Toto je riziko u inteligentných zariadení. Vyskúšaj, uvidíš. Poškodiť nemôžeš nič.

Ak proces nabíjania až tak prepracovaný a kontrolovaný nie je, bude to fungovať bez problému.

Bateriu by som pripojil k UPS už nabitú, nasimuloval výpadok prúdu, nechal UPS fungovať nejakú tu hodinku-dve a zameral sa na to, ako prebieha dobíjanie po skončení výpadku.

Zdravím, řešil jsem stejný problém a ve výsledku to nedopadlo moc dobře. Připojil jsem nový 44Ah akumulátor k UPS (300W) nejmenované firmy, po půl roce jsem zjistil, že je akumulátor na vyhození. UPS z něj sice bere energii, ale neuměla ho nabít. Určitě to chce vyzkoušet. Nakonec jsem zakoupil k čerpadlu perfektní náhradu za UPS náhradní zdroj NZ UNI - lze připojit akumulátor o jakékoli kapacitě a zdroj má i termostat, který spíná jen když je topení zahřáté a je to potřeba.
Zakoupil jsem zde: nz-uni.nahradni-zdroj.cz

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru