Avatar uživatele
kurec

Lze natrénovat odhad? Např. odhad času,vzdálenosti.

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 2184 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Určitě ano, právě cíleným tréninkem: porovnáním subjektivního dojmu se skutečností. Třeba vojáci by se bez toho neobešli.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Alesh

To je snad jasný, že jo, ne? Akorát potřebuješ měřidlo na danou jednotku, která umožňuje měřit odhadované veličiny v potřebném rozsahu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lamalam

Ano. Třeba pro lovce a jiné střelce je dobrý odhad vzdálenosti nezbytný a usilovně ho trénují.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Ano, je to len otázka praxe, skúseností, schopnosti sústredenia a citu. S časom súvisí aj vzdialenosť. Správny odhad vzdialeností, času na základe porovnávania známych veličín prakticky využívajú nielen lovci, vojaci, ale aj každý z nás.

Možnosti trénovania je každý deň veľa, bez ohľadu na vek, pohlavie a priestor. A tu pomáha vnútorné sústredenie, počítanie, alebo hudba.
Správny odhad veľkosti mláky pred vami, podmieňuje vaše rozhodnutie, preskočiť, alebo obísť. Ak zle odhadnete, môžte sa v mláke namočiť, alebo stratíte čas obchádzaním, k tomu sa ocitáte v situácii, keď čas sa zastavil, čas sa vlečie ako slimák, alebo čas cvála so slnkom o preteky. A rande, na ktoré ste sa tešili, je …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

To se trénovat nedá, protože čas i vzdálenost jsou relativní. Hospodu mám 80 m od baráku. Když jdu odpoledne na jedno, trvá mi cesta tam asi minutu, když se v noci vracím, trvá mi cesta domů půl hodiny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Kurec tady ti poradili zase složitě, můj postřehem nadaný kámoš to den co den po večerech trénuje v obyčejný putyce a funguje to!

„Po šesti“ je dimenze času a vzdálenosti v prostoru úplně jiná a když ji I TAKTO OVLÁDNEŠ, pouliční lampu u svýho baráku pak NEMŮŽEŠ MINOUT a při bdělým vědomí seš pak v tomto oboru prakticky králem ;)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek