Avatar uživatele
huxa

Lze nějak z videa či zvukové stropy odstranit „pískání“?

viz toto video http://www.you­tube.com/watch?v=5Nv-2L_UA6I&feature=g-high-u

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Wang, Damiana, badisko před 4124 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
badisko

z videa nevim esly to doma udelas …ale premyslel jsi ze by to slo teoreticky ..potlacit nekterym programen na mixovani hudby tak napr … Virtual DJ a jemu podobne nemam to oskouzene ale teoreticky by to slo …

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Skeptik

Filtrem typu pásmová zádrž (Band-stop filter). Např. Audacity podporuje zobrazení amplitudového frekvenčního spektra. Musíš přibližně odhadnout, který peak (kopeček) v amplitudovém spektru představuje „pískání“, je li „pískání“ výrazné, pak by se ten peak měl být výrazný a pásmovou zádrží, kde si zvolíš rozsah frekvencí, které chceš o rozumným způsobem zeslabit a pískání by mělo vymizet.
Říkám rozumně z toho důvodu, že je třeba volit kompromis mezi trochou toho šumu a pískání a zvukem, který je špatným použitím filtru výrazně zkreslený.
Doplňuji:
Tak konkrétně v tom videu má ten pískot peak na 11624 Hz, takže pomocí pásmové zádrž nastavíš centrum na 11624 a umažeš desetinu oktávy. Zkoušel jsem to v Audacity s plug-inem bandstop.ny a pískot zmizel za cenu rozumné kvality lidského hlasu.

Upravil/a: Skeptik

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briketka10

hele :))
myslím, že to psala ta holka co to nahrávala..

Zveřejněno 9. 12. 2012

Omlouvám se za kvalitu zvuku, nemám extrémně dobrej mikrofon.
Jelikož neumím vysvětlovat, i přes to jsem to zkusila. Doufám, že je to aspoň trošku pochopitelný, ale upřímně… já osobně bych z toho moc nepobrala. Neumím vysvětlovat :( xD
Hlas je docela nudnej a tichej, protože jsem to nahrávala chvíli po probuzení.Omlouvám se za výpadky „Eeee…eeee…“ ale to se mi stává často i v reálném životě. z 15 minut jsem to zkrátila na 12, když jsem vymazávala ty větší záseky.
Jakékoliv otázky a dotazy pište do kometářů a já na ně odopovím buď zde, nebo v dalším videu… pokud někdo bude mít zájem -_-
Editace se na obyčejným kolečku taky nevysvětluje nijak extra dobře, ale tam už jde jen o fígle. Tady jde spíš o základní fce. programu. ;)
Program:
http://www.uloz­to.cz/xtLREvJ/pa­int-tool-sai-bez-casoveho-omezeni-zip
heslo: oyasuminasai

Kategorie

Jak na to + styl
Licence

Standardní licence YouTube

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

vypnout zvuk?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek