Avatar uživatele
anonym

3D televize použitelné bez speciálních brýlí?

Řešení na sledování trojrozměrného obrazu je několik, ale vždy je podmínkou, že si musím nasadit poněkud legrační brýle. Vyvíjí někdo 3D televize, kde žádné brýle nebudou potřeba?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5383 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
LuciJe

Ano. Viz. článek ve zdroji.

Zdroj: www.hdtvblog.cz/no­vinky/3d-televize-neni-daleko

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
alenka901

Jako hudba blízké budoucnosti zní 3D televize. Stereoskopie směřuje nejlepším směrem, jak docílit, aby se sledování filmů v domácím prostředí stalo úplně jiným zážitkem. Neočekávejme to v horizontu několika měsíců, spíše let. Největší nadějí se pro nás, domácí diváky, spočívá v tzv. AUTOSTEREOSKO­PICKÝCH DISPLEJÍCH. Bez speciálních brýlí dokáží navodit perfektní barevnou 3D iluzi. Zobrazují na LCD displeji (popř. i televizi), který pokrývá stereoskopická fólie lámající liché sloupce obrazu jedním směrem a sudé sloupce směrem druhým. Každé oko vidí pouze sloupec jemu určený, lidský mozek se postará o prostorový vjem. Důvodem, proč 3D monitory ještě neprorazily díru do světa, není pouze vysoká cena, ale hlavně fakt, že fólie zatím nereagují na polohu diváka a 3D obraz bychom dostávali pouze z jednoho místa. To je pro náročného televizního diváka nemyslitelné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Attack-design

ano ale zatím se vyvíjejí

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dandi

Tato technologie je dokonce již vyvinuta. Loni na INVEXu (září roku 2008) jsem se již s takovýmto obrazem setkal. Jedná se o ze dvou úhlů promítaný obraz na speciální podklad. Tento podklad pak zajišťuje zobrazení v 3D. Člověk od Samsungu, který tuto technologii představoval nám řekl, že integrace do monitorů či jiných zobrazovacích zařízení je otázkou pouze pár let.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek