Avatar uživatele
Drap

Lze předpokládat, že nový ministr školství, který nastoupí 1/6 2017 bude schopen a ochoten pohnout se školskou inkluzí?

Osobně považuji celou inkluzi za vemi problematickou a ať chceme nebo ne, zákonitým způsobem ovlivní naše školství k horšímu, než je současný už tak dostatečně špatný stav.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 2547 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Pochybuji, že bude nový ministr hned řešit inkluzi. Navíc jeho funkční období bude krátké, za další se blíží konec školního roku, byly zrušeny tzv. zvláštní školy, ve školách přibyli asistenti atd., takže to nejde ze den na den.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
kodl67

Nový ministr školství podle mě nepohne s ničím protože nejpozději za 5 měsíců jsou volby.Za tu dobu se ani nemůže seznámit s celou agendou ministerstva.Me­zitím jsou i parlamentní prázdniny,takže nic podstatného mimo nějaké kosmetické úpravy současného stavu nestihne.

Upravil/a: kodl67

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

Hodně záleží na tom, kdo na to místo nastoupí, jaké bude razit názory a především, zda bude mít dostatečné organizační schopnosti.

Osobně, jakožto člověk, který někdy pracoval s dětmi, jakých se inkluze týká, ji nezavrhuji úplně. Nicméně ji nelze dělat paušálně, nastrkat všechny nějak znevýhodněné nebo slabší děti do základek a tvářit se, že se udělalo vše pro jejich právo na vzdělání. To je totální nesmysl. Jsou děti, a je jich dost, pro které by rozhodně bylo lepší být na klasické základce, byť třeba s pomocí asistenta. Ale je hodně dětí, které by inkluze zničila, protože neumí soupeřit se silnějšími a potřebují skutečně pomalejší přístup. Rozhodující často ani není míra jejich postižení, jako míra sebevědomí a sebehodnocení.

A také nejde dělat inkluzi tak, že se vyhlásí a nic se pro ní neudělá. Ve školách je zoufalý neodstatek pedagogických asistentů, chybí peníze, osnovy ani počet žáků ve třídách se nezměnily. A bez toho všeho nadělá inkluze víc škody než užitku.

Ovšem, jestli to vše dokáže nový ministr školství napravit, tak aby to fungovalo, nebo zrušit tak, aby se mu to nesesypalo na hlavu, to Vám neřeknu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Nelze zodpovědět. Ještě nevíme kdo to bude a až se do dovíme, tak to vědět taky nebudeme.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Podle mne nelze očekávat, že by někdo byl
ochoten s inkluzí pohnout, netož schopen.

A už vůbec ne ministr, který to hned od nástupu
„bude mít za pár“…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Nuk nuk

Ano, a to je další věc, co napsali Kodl67 a Annas. Přímý nástupce paní Valachové nebude mít mnoho času výrazně zasáhnout.

před 2547 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek