Avatar uživatele
postcd

Lze se zbavit závratě z výšky tím, že budu závrať co nejčastěji prožívat, anebo je lepší způsob? Pokud ano, jaký?

neberu prášky, takže z toho závrať nebude

Zajímavá 0 před 2867 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
fcoop

Akrofobie se léčí podobně jako jiné fobie pomocí expoziční terapií – nemocný postupně přivyká krizovým situacím, a tak zmírňuje a odbourává příznaky fobie – doplněné antidepresivy nebo anxiolytiky. Při léčbě strachu z výšek se také využívá virtuální techniky – hlavně v případě extrémních případů, kdy nemocný trpí tak silnou fobií, že není schopen podstoupit krizovou situaci ani v rámci léčby. V těchto případech se problematická situace nasimuluje virtuálně.

http://www.vi­talia.cz/kata­log/nemoci/strach-z-vysek/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Usoman

Buď budeš proti ní „imunní“ anebo se z toho stane fóbie, jelikož mozek (instinkty) se budou snažit, aby ses situaci, kdy hrozí pád z výšky a následná smrt, vyhnul tím, že se víc prohloubí strach z výšek a závratě.

Doporučuji to trénovat zpočátku na menších výškách. Choď třeba na okraji opěrných zdí nebo jiných vysokých míst prostě tam, kde u případného pádu hrozí jen odřeniny max. zlomenina. Přitom uklidnit mysl, abys sám sebe přesvědčil, že nebezpečí nehrozí. Taktéž by nebylo špatné například skákat do vody z výšky (taky začít od těch menších). Věřím, že tímto způsobem by se ti strach z výšek mohl zcela ztratit či výrazně zmírnit.

Avšak nedoporučuji se koukat na ty videa, kde borci lezou nelegálně po mrakodrapech. Schválně ti zakřiví obraz a z 200 metrů ti najednou udělají opticky 900 metrů. Z toho se dělá špatně i mě. Navíc tam dělají velmi nebezpečné věci, z kterých se vážně zamotá hlava.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tatanka

Ne, že bych závratí netrpěl i nadále, ale daleko méně po zážitku kdy mě syn donutil sednout a letět motorovým rogalem. Samozřejmě s pilotem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek