Avatar uživatele
lovelymiss

Lze si nechat proplatit škodu na bouraném voze, nemám-li havarijní pojistku, jen pojistku na majetek v domácnosti?

Ahoj, stála jsem na zákazu stání tak „šikovně“, že mi čumák trčel do cesty, bohužel k mé smůle tudy do obchodu do skladu jezdily a šibovaly auta, co vozily do místního obchodu věci. Jeden z náklaďáků, co šiboval kolem, nebo spíše couval, mi nabral špici auta při couvání. Škoda na plechu tak kolem 3 tis. Bála jsem se zavolat policii, abych nedostala pokutu za zákaz stání. Auto vím jen, že bylo nákladní, protože mi ho totálně ten plech sesunul. Lze se nějak dostat k proplacení škody, když nemám havarijní pojistku, jen pojistku na majetek v domácnosti? V minulosti mi nabourali auto na parkovišti u hlavní cesty, zjistila jsem to až po týdnu, lze sjednat na takovouto situaci, že po týdnu přijdete k autu a je bourané nějaké pojištění? Protože majitele už najít nelze, to mi sdělila policie.

Zajímavá 0 před 2577 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Ne, pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla se na toto nevztahuje, protože to jde z pojistky škůdce a ne z tvojí. Havarijní nemáš a byt – domácnost se na to opravdu nevztahuje.
Nauč se parkovat, při parkování přemýšlej a problém bude minimalizován.
A mimochodem, ty nemáš pojištění odpovědnosti – tzv. povinné ručení?

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

S pojišťovnou to asi nepůjde, Nemáš havarijní, tak to neni z čeho platit. Lze sjednat havarijní pojištění. O žádném dalším obdobném nic nevím.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… asi tam ten zákaz byl právě kvůli tomu, že tam jezdilo záísobování, máš kliku, že ti to neodtáhli … a k otázce: auto se do majetku v domácnosti nepočítá, proč by jinak dělaly havarijko a povinný …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
lovelymiss

Tak to už je podruhé, nebo potřetí, co jsem tak dopadla ☹. Zaparkuju odjedu na týden, vrátím se, a škrábanec na mě čeká na autě:-(, ( bylo to první bílé auto, pak červené a nyní černé), jednou dokonce u supermarketu vyryté rýhy hřebíkem. Proč na to není nějaká pojistka? To by něco mělo být, určitě nejsem jediná, komu na parkovišti při vyjíždění odřeli auto.

před 2577 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek