Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lze si uschovat instalačky stažené přes STEAM?

Ahoj,
pořídil jsem si PayPal a zkusil koupit hru přes Steam, abych si ověřil, že to fakt funguje. A fakt to funguje, člověk z analogové éry je unešen.:-)

Tedy - zakoupil jsem si jako pokusného králíka hru "Spear of Destiny". Vše proběhlo skvěle, koupil jsem, zaplatil jsem, stáhnul jsem, hrál jsem. Po chviličce googlení jsem našel nějaké informace k Steamu na http://myego.cz/item/digitalni-zbozi-nakup-her-pres -steam, kde se udává, že můžu mít hru nainstalovanou kolikrát chci a kdekoliv chci, podmínkou je pouze fakt, že můžu být přihlášený k Steamu jenom na jednom z PC. To je logické.

Napadá mě k tomu ovšem několik dotazů.

1. Jak postupovat v případě, že si na prvním PC s rychlým Internetem stáhnu 3GB hru a chci si ji nasadit také na PC, kde je ovšem velmi pomalý Internet (srovnatelný s modemem)? Musím vytrpět mnohahodinové stahování, nebo můžu tomu druhému PC podvrhnout nějaké soubory z toho prvního, aby už nemusel nic stahovat a rovnou instaloval? Spear jsem objevil ve složce <C:\Program Files\Steam\steamapps\common\spear of destiny>, stačí ji tedy překopírovat? I u novějších her typu "Half Life Orange Box"?

2. Lze stažené instalačky zálohovat pro případ opětovné reinstalace PC, aby nemusel Steam sosat všechno znovu (hm, čili to je totéž, jako první bod)

3. Co se stane v případě, že mi nepojede Internet? Tak si s hraním Steam-distributed her neškrtnu? Tak mě napadá - můžu to vlastně zkusit sám, stačí vytáhnout kabel:-)

Díky za zkušenosti a poznatky ohledně Steamu.

Předmět Autor Datum
myslim ze musis vsechno znova stahovat . i kdyz mas tu hru na cd tak cca 15 minut do ni jeste neco m…
Jezisek 24.11.2008 19:19
Jezisek
1) Stažené soubory můžeš zazálohovat (a třeba vypálit, hodit na flešku,...). Na tom druhém PC to pak…
L-Core 24.11.2008 19:23
L-Core
Zálohu si vyzkoušej. My games - pravou myší na hru - Properties - Local Files - Backup Games Files.…
L-Core 24.11.2008 19:27
L-Core
Když jsem ještě hrál před roky CS:S přes Steam tak to nebyl problém. Zazálohoval jsem celý adresář s…
MM_tank 24.11.2008 19:31
MM_tank
fungovat by to malo, ale pozor, je rozdiel ci je ta hra kupena v kamennom obchode a aktivovana cez S… poslední
Michal2 24.11.2008 20:21
Michal2
1. tie subory si mozes zalohovat, ale zakazdym ked to budes chciet dat na iny komp, tak tam budes mu…
Michal2 24.11.2008 20:20
Michal2

1) Stažené soubory můžeš zazálohovat (a třeba vypálit, hodit na flešku,...). Na tom druhém PC to pak prostě nainstaluješ z té zálohy
2) dtto 1
3) Když nepojede, máš smůlu. Jedinou možností je ve funkčním Steamu přejít do offline (File - Go Offline) a pak při příštím připojení není internetu potřeba. Musíš ale mít zaškrtnuto uložení steam accountu (hesla) v PC (File - Settings - Account)

Když jsem ještě hrál před roky CS:S přes Steam tak to nebyl problém. Zazálohoval jsem celý adresář se steamem a v případě nové instalace nainstaloval steam a přeplácl to zazálohovanými soubory. Ten backup by měl jít použít taky. Nějaké aktualizace se ale u CS:S vždy stahovaly.

1. tie subory si mozes zalohovat, ale zakazdym ked to budes chciet dat na iny komp, tak tam budes musiet nainstalovat Steam klienta a vsetky subory tej hry sa budu dekriptovat, takze pokial tam je pomaly net, tak to moze trvat fakt dlho

2. vid 1

3. bohuzial, tam kde nie je internet si to nezahras.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru