Avatar uživatele
anonym

Lze sklípkana zařadit do kategorie domácích mazlíčků?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2401 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Nemám zkušenosti, ale vyhledala jsem.

"Sklípkani, štíři nebo nejrůznější hadi se čím dál častěji stávají oblíbenými zvířaty, které lidé chovají pro radost. Jejich chov vyžaduje odborné znalosti, ale není náročný na čas. Mezi milovníky pavouků patří i Vojtěch Víta, který chová několik druhů sklípkanů.

Pavouk jako domácí mazlíček. Pro mnohé lidi nepředstavitelná věc, pro jiné samozřejmost. K příznivcům patří i chovatel Vojtěch Víta, který se věnuje chovu pavouků už několik let. „Sklípkany chovám od svých osmi let, takže přes dvacet let, a stále mě fascinují svou bizarností,“ říká.

Než si pavouka pořídíte, je důležité si zjistit základní informace o jejich chovu. „Sklípkani mají různorodou potravu, ale ta je lehce k sehnání. Jejich jídelníček se liší podle jejich biotopu,“ řekl Vojtěch Víta.

Uzpůsobení terária se liší podle typu sklípkana. Vybavení musí co nejvíce připomínat jejich přirozené prostředí. V teráriu by měly být kousky kůry, které slouží jako úkryt a nějaká rostlina, která není ostrá a nemá trny. Používá se například šlahounek blázna. Jako substrát se využívají přírodní materiály, jako je hlína, rašelina nebo kokosová drť. V žádném teráriu nesmí chybět miska s vodou."

atd.
http://tn.nova­.cz/clanek/sklip­kan-jako-domaci-mazlicek-co-mate-doma-vy-posilejte-fotografie.html

Někdo je miluje, někoho děsí

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

lze znám jednoho člověka který chová sklípkana normálně doma

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek