Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lze smerovat porty na softwaroveho VPN klienta ?

Ahojte, potreboval bych se vzdalene pripojovat pres RDP protokol k cestovnimu notebooku ktery meni svoji IP adresu na internetu.
Resil bych to tak ze bych koupil Zyxel Zyval 2+ VPN router ktery by byl na pevno v kancelari pripojeny na wan portu na verejnou IP adresu, a na ten notebook by se koupil softwarovy Zyxel VPN klient, ktery by se na tento Zywall pripojoval pomoci VPN. Tim bych mel pro RDP vzdy stejnou IP na pripojeni k notebooku.
Nemam s tim ale zkusenost, je na tom Zyvall opravdu mozne nastavit smerovani portu 3389 na VPN softwaroveho klienta ?
diky

Předmět Autor Datum
Z vnitrni site by to slo, z vnejsi site nevim nevim. Vykasli se na zyxel, kup si asus wlneco, flasni…
JR_Ewing 20.04.2009 15:37
JR_Ewing
diky za informace. Zyvall by byl na symetrickem 3MB, ten klient asi UPC, ale dost mozna ze obcas i C…
djdave 20.04.2009 21:44
djdave
jestli je operátor u toho notebooku, pak nechápu to RDP. Vždyť stačí tisknout přímo na tiskárnu..
touchwood 20.04.2009 23:14
touchwood
operator je nekde doma a pobocky s tiskarnou kam je treba tisknout jsou treba v hradci, plzni, ostra…
djdave 21.04.2009 09:09
djdave
Ano, to jsem pochopil, ale proč TS klient/server? Vždyť tisknout se dá rovnou z toho "tajného" počít…
touchwood 21.04.2009 09:35
touchwood
no nevim prave jak jinak poslat data tiskarne na te pobocce, pokud je jine jednodussi reseni budu ra… poslední
djdave 21.04.2009 09:46
djdave

Z vnitrni site by to slo, z vnejsi site nevim nevim. Vykasli se na zyxel, kup si asus wlneco, flasni alternativni firmware a pust si tam openvpn server, notebook se pak bude pripojovat openvpn klientem a ty, vzhledem k tomu, ze je to linux si tam muzes delat co se ti zachce. Z jakeho duvodu se potrebujes dostavat na rdp na cestovni notebook? predem te varuji pred asymetrickymi (strasnej upload) a mobilnimi pripojenimi, docela si pockas. Taktez, jestli ten vpn koncentrator bude na asymetricke lince a budes se pripojovat ze vzdalene lokality. Taky si pekne pockas, tam to dokonce vude obousmerne tristni, protoze to, co jde smerem ke vzdalenemu systemu je upload z vpnkoncentratoru na klienta a co jde ze vzdaleneho systemu je upload z koncentratoru k tobe na pocitac.

diky za informace. Zyvall by byl na symetrickem 3MB, ten klient asi UPC, ale dost mozna ze obcas i CDMA, coz tedy asi nebud e vzhledem k uploadu fungovat ...
zadani je takove ze sefik chce aby ten co bude mit ten notebook mohl tisknout dokumenty na nasich ruznych pobockach.
Na tom notasu pojede win2k3 server s terminal sluzbou, na ktery se v pripade potreby pripoji pres RDP pobocka, namapuje svou tiskarnu a ten operator s notebookem vytiskne na dane pobocce potrebny dokument. Trosku silene ale je to tak. Nemuzu bohuzel vyuzit nas stavajici terminal server v serverovne, coz by bylo nejjednodussi, protoze s k tem dokumentum nesmim dostat ani ja jako admin ... proste max utajeni .... dokumenty jen na notebooku toho uzivatele a k temto operacim primo vycleneny tento notebook ... Tak nevim jak to resit jinak, pobocky nejsou v zadne VPN propojeny, kazda je solo pres ADSL.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru