Avatar uživatele
hracnula25

Lze tzv. „podat“ trestní oznámení na „advokáta(ku)“ … „právníka(čku)“ nebo-li „kohokoli“ ?

Který(á) se ptá „nebo-li klade“ (jako obtěžují parazitní živočich kladoucí vajíčka jinému živočichovi např. do nervového systému) na otázky poté, co „dotazovaný(á) mnohokrát tzv. "odmítl“ „vypovídat“ nebo-li „odpovídat“ nebo-li cokoli „sdělovat“?

Konkretizuji to k „lidskému“ soudnímu jednání

Např.

„policista“ pracující „při“ výkonu svého povolání se „účastní“ nějakého případu. Poté ten „policista“ tzv. „opustí“ policii a není tedy policistou. Poté co už je to normální tzv. „civil“ ho „vyhledá“ právník osoby „obviněné“, „obžalované“ nebo „odsouzené“ a pod. v souvislosti s tím případem. V onom případu však tzv. „figuroval utajený svědek“ tedy osoba, která tzv. „pod. změněnou identitou“ „svědčila“ v tomto případu. Právník chce od „bývalého“ policisty znát „skutečnou“ identitu „utajeného svědka“. Bývalý policista tuto „identitu“ nezná. Právník mu však „opakovaně“ „klade“ „otázky“ a chce znát tuto „identitu“. Bývalý policista právníkovi už „mnohokrát“ zopakoval, že „odmítá“ k tomuto cokoli odpovídat, nebo-li „vypovídat“ nebo-li sdělovat. Nejedná se však o „soudní“ proces v „soudní“ síni. Ale např. o „neškodný“ rozhovor v rest. „u pivka“ kde onen právník „za sebe“ vyslal své „pomocníky“ a jako by náhodou kolem projde „osoba“ kterou právník „vytipoval“ co by onoho „utajeného svědka“. Onen bývalý policista zahlédne „vytipovanou“ osobu (o které se právník domnívá, že jí bývalý policista viděl „co by utajeného svědka“) a „právník“ a další „pozorovatelé“ sedící v okolí sledují tzv. reakce „bývalého“ policisty aby si „ověřili“ své domněnky.

K tomuto „pozorování“ si tzv. „přizvou“ specialistky a specialisty na „kineziku“, kteří tzv. „umí číst“ „lidi“ podle „jejich projevů“.

Kromě toho, že mezi těmito „odborníky“ jsou „současní“ policisté(ky) vojáci a pod. (dobře zaplacení právníkem) je zde také ta skutečnost, že bývalý policista před. tímto „pozorování“ „sdělil“ právníkovi, že „odmítá“ k tomuto „cokoli“ „sdělovat“. A tedy podle tohoto bývalého policisty mu tímto minimálně od té doby, kdy „oznámil“ že k tomuto odmítá cokoli „sdělit“ tzv. „vzniklo“ právo k tomuto cokoli „nesdělovat“. Bývalý policista si tedy od určitého „okamžiku“ „vytvořil“ (vyrobil) „právo“ k „tomuto“ případu cokoli „nesdělovat“. Tedy nejen „ústně“, písemně, ale např. také „neverbálně“.

Byl tedy bývalý policista „poškozen“ na svých právech (podle trestního zákona?)

„Dopustil“ se právník trestného činu (poškozování cizích práv nebo i jiného), tím, že „zorganizoval“ onu „situaci“ zcela záměrně „sehranou“ tak aby bývalý policista svými „neverbálními“ projevy „odpověděl“ právníkovi? Jinými slovy „přinutil“ bývalého policistu „odpovědět“?

Nehledě na to, že i „po odchodu“ policisty „z řad“ policie je takový „policista“ tzv. „vázán“ mlčenlivosti a obzvláště v tak závažných případech kde tzv. „figuruje“ „utajený svědek“.

Mohl se „právník“ tzv. „dopustit“ i trestného činu „vydírání“ tím, že „zorganizoval“ „scénku“ s „náhodným“ setkáním bývalého policisty s „vytypovanou“ osobou? Tím, že „vydíral“ bývalého policistu k tomu aby „neverbálně“ reagoval na vzniklou, avšak „předem“ připravenou situaci? Tedy „šlo“ o předem připravené „vydírání“?

Pokud „došlo“ tímto k trestnému činu „ze strany“ právníka

Jakou možnost obrany má bývalý policista?

Konkrétně může např. „požadovat“ finanční odškodnění od „právníka“?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3229 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Onen „bývalý policista“ pravděpodobně dobře zná podmínky za nichž a jak je možné podat trestní oznámení.
Také bych u něj předpokládal znalost trestního zákoníku (40/2009 Sb.), takže zná i § 354 – Nebezpečné pronásledování…
😉
Ale spíš ti doporučím míň chodit na pivo – kdo má takové výplody pak číst???

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Trestní oznámení je možno podat. Pochybuji však o tom, že v tomto případě by to byl nějaký soud ochoten hodnotit jako vydírání.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Emefej

Ano, tzv. „podat“ trestní oznámení na „advokáta(ku)“ … „právníka(čku)“ nebo-li „kohokoli“ je možné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

trestné oznámenie možno podať na kohokoľvek (i neznámeho páchateľa) a za čokoľvek.

otázka je, či prípad bude riešený ako trestný čin.
v horšom prípade môže byť riešený ako trestný čin krivého obvinenia (zo strany oznamovateľa).


právnik obvineného/ob­žalovaného už zo svojej profesie má povinnosť vyvrátiť obvinenia vznesené proti mandátovi, ako aj vyvrátiť výpovede svedkov.
činí tak v súlade so zákonom.

ak sa svedok >zapletie< či prezradí vo svojej výpovedi (verbálne, konaním alebo dôkazmi), že nevypovedal podľa pravdy, k čomu je viazaný zákonom, dopúšťa sa trestného činu krivej výpovede.
súd môže policajta na podnet obžaloby vyviazať zo sľubu mlčanlivosti, ak jeho svedectvo je podstané pre objasnenie prípadu (či už v prospech alebo neprospech obvineného).
právo o požiadanie vyviazanosti z tohto sľubu majú obe strany strany (obvinený i štátny zástupca).
zasa záleží iba na posúdení súdu.

;-Q

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Co by to bylo za policistu (byť bývalého),
kdyby se nechal takhle „zmeromocnit“!?

O žádné vydírání nejde a policistu,
který by se nechal takto zmanipulovat
nikdy neměli k policii přijmout.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek